Νοστιμότατο γλυκό, και ευκολο στην παρασκευή του!
Υλικά
1 Σαντιγί Μορφατ (το τσίγκινο)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα digestive
3-4 μπανάνες
Υλικά
1 Σαντιγί Μορφατ (το τσίγκινο)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα digestive
3-4 μπανάνες
για την γκαναζ
κουβερτουρα
300 γρ
κρέμα
γάλακτος 300 γρ
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη χτυπάμε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο στο μίξερ για να αφρατέψη (όχι να σφίξη ) για περίπου 2-3 λεπτά .(να ενσωματωθουν τα υλικά)
Μετά σπάμε μέσα τα digestive με τα χεριά σε χοντρά κομμάτια.
Κόβουμε φέτες τις μπανάνες και τις ρίχνουμε και αυτές.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα .
Σε μία λεκάνη χτυπάμε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο στο μίξερ για να αφρατέψη (όχι να σφίξη ) για περίπου 2-3 λεπτά .(να ενσωματωθουν τα υλικά)
Μετά σπάμε μέσα τα digestive με τα χεριά σε χοντρά κομμάτια.
Κόβουμε φέτες τις μπανάνες και τις ρίχνουμε και αυτές.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα .
Αδειάζουμε το μειγμα σε ενα
παραλληλόγραμμο η στρογγυλό ταψί (προτιμώ το παραλληλόγραμμο -κόβονται
ευκολότερα οι μερίδες)Το βάζουμε στο ψυγείο για 20-25 λεπτά
τουλάχιστον
Γλασο
σε Μπεν Μαρί
λιώνουμε τη κουβερτούρα με τη κρέμα γάλακτος
ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία Γκανάς
τη ρίχνουμε πάνω στο μείγμα
σε Μπεν Μαρί
λιώνουμε τη κουβερτούρα με τη κρέμα γάλακτος
ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία Γκανάς
τη ρίχνουμε πάνω στο μείγμα
βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να
σφίξη!!
2 σχόλια:
Ευχαριστώ :)
I have recently started a web site, the information you offer on this web site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work. 경마
Δημοσίευση σχολίου