Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

DOUGHNUTS ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


DOUGHNUTS ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ-ΘΈΛΕΤΕ?????

101_2129101_2133
Μου αρέσουν πολύ αυτά τα mini doughnuts , κυρίως επειδή γίνονται στο φούρνο ,ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ, εύκολα και είναι και πεντανόστιμα!!!
101_2137
Προϋπόθεση για να ψηθούν στο φούρνο είναι να έχουμε αυτή την φόρμα!
image
Εγώ δεν μπόρεσα να βρω , και χρησιμοποίησα αύτη
101_2117
Όμως η πρώτη είναι η σωστή , γιατί είναι ίσια και βγαίνει σε ωραίο σχήμα το doughnut και όχι με σχέδια… (ευτυχώς  με το που φούσκωσαν ,κρύφτηκαν τα σχέδια…)
Τέλος πάντων, πάμε στα υλικά..

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας κακάο
1/2 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2  κούπα buttermilk (αν δεν έχετε βάλτε  σε μισή κούπα γάλα, 1/2 κουταλάκι ξύδι ‘η λεμόνι , μια χαρά λειτουργεί, αυτό έκανα εγώ)
2/3 κούπας ζάχαρη
1 αυγό,
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ  ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ
1/4 κούπας βούτυρο
2 κουταλιές γάλα
1  1/2 κουταλάκι corn-syroup ( το αντικατέστησα με μέλι)
1 κουταλάκι βανίλια
1/3 κούπας chocolate chips
1 κούπα ζάχαρη άχνη-κοσκινισμένη

Αναμείξτε αλεύρι, κακάο, σόδα και αλάτι σε ένα μπολ.
Σε ‘άλλο μπολ ανακατέψτε buttermilk,ζάχαρη ,αυγό βούτυρο και βανίλια
101_2113101_2114
Προσθέστε το υγρό μείγμα  στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
101_2116
Το μείγμα είναι ελαφρώς παχύρευστο.
Γεμίστε τα φορμάκια  κατά τα 2/3. (αν είναι σιλικόνης ρίχνετε το μείγμα κατ’ ευθείαν, αν έχετε την μεταλλική φόρμα,βουτυρώστε και αλευρώστε πριν βάλετε το μείγμα)
101_2119
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 165 βαθμούς για 15-16 λεπτά!
Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα μέσα στην φόρμα για μερικά λεπτά ,να κρυώσουν.
101_2123
Μετά τοποθετείστε τα στην σχάρα για να κρυώσουν εντελώς!!
Ετοιμάζουμε το γλάσο!!
Σε μια μικρή κατσαρόλα ,βάλτε το βούτυρο,το γάλα,το μέλι και την βανίλια, σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει το βούτυρο.
Αποσύρετε από την φωτιά, ρίξτε την σοκολάτα και ανακατέψτε να λιώσει.Ρίχνουμε και την άχνη και ανακατεύουμε!
101_2126
Όσο είναι ζεστό το γλάσο, βουτάμε μέσα το doughnut  να καλυφτεί καλά η επιφάνεια του. Τα ακουμπάμε στην σχάρα,και περιμένουμε τουλάχιστον για μισή ώρα , να πήξη το γλάσο  και μετά μπορούμε να τα σερβίρουμε!!!
101_2133

Πηγή – εδώ!
Για τα  doughnuts κανέλας (τα άσπρα)

Υλικά
1/3 κούπας βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 αυγό ,χτυπημένο
1 1/2 κούπα αλεύρι  γ.ο.χ
2 και 1/4 κουταλάκι powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα γάλα

Χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό.Προσθέτουμε στο μείγμα τα στεγνά υλικά και το γάλα, ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα φορμάκια   μέχρι τα 2/3 (εγώ τα παραγέμισα και φούσκωσαν παραπάνω) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175  για 25 λεπτά περίπου!
101_2134
Όταν ψηθούν….
Βουτήξτε τα doughnuts  σε μισή κούπα βούτυρο,  και αμέσως  κυλήστε τα σε ένα μπολ που έχετε βάλει  1 κούπα ζάχαρη και 2 κουταλιές κανέλα
101_2135
Υπάρχει βέβαια ένα μικρό πρόβλημα…. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ  ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΗ????είναι ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΑ, ΟΤΑΝ ΦΑΣ ΕΝΑ ,ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΚΙ ΑΛΛΟ!!!!!!!!
Photobucket

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Casino site no deposit bonus codes 2019 | LuckyClub
Casino sites give away free chips no deposit no deposit bonus luckyclub.live codes for the chance to play slots and table games. There are also no deposit  Rating: 5 · ‎Review by luckyclub.live

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ