H Dorie Greenspan είναι η συγγραφέας του πολύ καλού βιβλίου ‘’
ΒΑKING ..FROM MY HOME TO YOURS..’’
Είχα ακούσει καλά σχόλια για το βιβλίο αυτό, και έψαχνα να βρω μια συνταγή της, να δω περί τίνος πρόκειται….πριν αποφασίσω να παραγγείλω το βιβλίο..
Βρήκα λοιπόν στο πολύ αξιόλογο blog
BIG CITY-LITTLE KITCHEN την συνταγή Cranbery –Hazelnut
Bisscotti, και δεν έχασα καιρό…Με 2 αντικαταστάσεις υλικών (αντί- cranbery και φουντούκια) έβαλα αμύγδαλα και πορτοκάλι,έψησα τα biscotti, και πραγματικά ενθουσιάστηκα!!!! Η ίδια αναφέρει ,ότι μπορούν να αντικατασταθούν αυτά τα υλικά και με chocolate chips, αλλά για πρώτη φορά δοκιμής εγώ επέλεξα αμύγδαλα και μικρά κομμάτια ζαχαρόπηκτο πορτοκάλι!
Υποθέτω ότι και οι σταφίδες θα είναι μια καλή επιλογή με ένα ξηρό καρπό, αλλά θα τα αφήσω για την επόμενη φορά!!!
Biscotti έχω φτιάξει αρκετές φορές, ΑΥΤΑ είναι τα καλύτερα!!!
Yλικα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι bakin powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
8 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1/2 κούπα καβουρντισμένα φουντούκια – ή αμύγδαλα χοντροκομένα
1/2 κούπα ξερά cranberries , (εγώ έβαλα κύβους ζαχαρόπηκτο πορτοκάλι) ή chocolate chips
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Στρώνουμε την λαμαρίνα μας με αντικολλητικό χαρτί.
Καβουρντίζουμε τον ξηρό καρπό που θα βάλουμε.
Σε ένα μπολ. ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το bakin powder , και το αφήνουμε στην ‘άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο και την ζάχαρη για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα ,προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, και τέλος την βανίλια.
Προσθέτουμε στην συνέχεια το μείγμα αλευριού σιγά-σιγά , , και τελευταία ρίχνουμε τα αμύγδαλα κai το πορτοκάλι ή τα chocolate chips.
Έχουμε μια ζύμη όπως αυτή των κουραμπιέδων σε υφή.
Μοιράζουμε την ζύμη στα δύο, και πλάθουμε 2 μπαστούνια .
Θα ψήσουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να δημιουργήσει “”ρωγμές””(Crack) δεν μου βγαίνει ακριβώς η λέξη,,,)
Θα τα αφήσουμε τουλάχιστον μισή ώρα να κρυώσουν για να μπορέσουν να κοπούν ευκολότερα.
Τα κόβουμε σε φέτες με το μαχαίρι σε πάχος 2,5 εκ. περίπου, και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα ξαπλωτά και ψήνουμε για 12 λεπτά στους 175
Αφήνουμε να κρυώσουν, και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!