Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

101_0821
Ρεβίθια μαγειρέψαμε σήμερα!!!!Είδα την συνταγή στις ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ , και επειδή εγώ άλλο τρόπο χρησιμοποιώ για το μαγείρεμα των ρεβιθιών, σκέφτηκα να δοκιμάσω αυτήν την παραλλαγή, και  διαπίστωσα ότι τα ρεβίθια με αυτό τον τρόπο έγιναν πεντανόστιμα!!
Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
1 κούπα περίπου λάδι
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά σόδα
2-3 λεμόνια
αλάτι-πιπέρι

Από βραδύς βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό  όπου έχουμε διαλύσει την σόδα.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά.
101_0816
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση.Μόλις το φαγητό αρχίζει να βράζει,αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα  τον αφρό , και ψήνουμε για μισή ώρα (εγώ τα έψησα περισσότερο διότι δεν είχαν μαλακώσει).
Μετά τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους χωριστά.
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα  μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το λάδι ,και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν.
101_0817101_0818
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά, διαλύουμε το αλεύρι με το λεμόνι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Επισκεφτείτε την σελίδα , θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές!

19 σχόλια:

Ελευθερία είπε...

καλη χρονια και καλα μαγειρεματα!!!!
λατρευουμε τα ρεβιθια αλλα στην κοκκινη εκδοχη τους, με εβαλες σε σκεψεις

Vita είπε...

Αυτά Ριρή μου είναι τα ρεβύθια ντελμπιέ.
Και στην οικογένειά μου έτσι τα κάνουμε(είχα δώσει τη συνταγή εδώ :
http://cretangastronomy.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.html ).
Μάλιστα το σχόλιο στη συνταγή του site που δίνεις το έχω κάνει εγώ
με το άλλο μου αρχικό :-).
Πώς τα φτιάχνεις εσύ;

Dafni είπε...

Ριρή μου, τα λατρεύω όλα τα όσπρια και κυρίως τα ρεβίθια!
Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο τα φτιάχνω κι εγώ, με τη διαφορά ότι στο τέλος, αφού χυλώσουν, ρίχνω στο λεμόνι αντί για το αλεύρι λίγο κορν φλάουρ.
Φιλιά....καλό απόγευμα!!

ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ είπε...

Ρεβίθια τα αγαπημένα μου όσπρια, περίπου έτσι τα κάνω κι εγώ(χωρίς το αλεύρι).
Φιλιά πολλά

eva είπε...

Τα ζήλεψα!!!!
Ο άντρας μου δεν τρώεει τα ρεβύθια :(
εγώ πάλι τα λατρεύω!
Ετσι με λεμονάκι τα κάνει κ η μαμάκα μου!!
Φιλάκια και εύχομαι 2011 χαρούμενες ευχές για το νέο χρόνο!!
Φιλάκια!!

Vasiliki είπε...

poli nostimo fagaki ta revithia!!me lemoni ta latreuo!!!
kalo vradi!!filia pola!!!

RIRI είπε...

Eλευθερία, Καλή Χρονιά και σέ σένα,!!!!!!Εμείς πάλι, στην κόκκινη εκδοχή , δεν τα προτιμάμε, αλλά οτι και νάναι, τα ρεβύθια ειναι απο τα αγαπημένα μας φαγητά!!!

RIRI είπε...

Vita, Καλωσόρισες!!!!Πραγματικά νόστιμα τα ρεβύθια με αυτό τον τρόπο!!!Κάποια στιγμή θα βάλω την συνταγή πως τα ψήνω εγώ!!
Χάρηκα που βρήκα αυτό το blog , επρεπε να φανταστώ πως κάπου εκεί θα εκανες βολτίτσες!!!!
Φιλιά!

RIRI είπε...

Dafni, συμφωνώ μαζί σου Δάφνη, το corn flour εχει πιο ηπια γεύση, δένει καλύτερα !!!
Φιλάκια!!!

RIRI είπε...

ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, και εσύ Μαράκι, των οσπρίων οπαδός???Εμείς σπίτι τα αγαπάμε πολύ!!!
Καλό βράδυ και φιλιά!

RIRI είπε...

eva, Σου΄χω φυλάξει εγώ ενα πιατάκι , μην στεναχωριέσαι,!!!!

RIRI είπε...

Vasiliki, Καλησπέρα Βασιλική μου!!!!
Μακάρι νάσουνα κοντά να τα μοιραστούμε!!!
Φιλάκια!!!

kiki είπε...

Εγώ Ριρή μου, δεν ήρθα για τα ρεβίθια ακριβώς (αν και δεν θα πω όχι και σ' αυτά), αλλά ήρθα να πάρω από όοοοοολα τα γλυκά που βλέπω παρακάτω!

RIRI είπε...

kIki, Aχ αυτά τα γλυκά, με κάνανε και τρώγω ρεβυθάκια(χωρις λάδι), στην φλυτζάνα του καφέ!!!!
Φιλάκια!!!

Λίνα είπε...

Μετά από τόσο κρέας, ότι πρέπει είναι τα ρεβίθια. Και μας αρέσουν πολύ.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

manousina είπε...

εγω δυστυχώς δεν τα τρώω, όμως θα ήθελα κάποια μέρα να τα δοκιμάσω

RIRI είπε...

kiki, με μεγάλη μου χαρα.!!Πάρε οσα γλυκάκια θέλεις!!!!

RIRI είπε...

Λίνα , Καλή εβδομάδα και σε σένα Λίνα!!!!!!

RIRI είπε...

manousina, A.!!!πρέπει οποσδήποτε κάποια στιγμή να δοκιμάσης!!!Κι εγώ μεγάλη πιά , ανακάλυψα την νοστιμιά τους!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ LOURDI

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ LOURDI

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ