Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011
ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Ρεβίθια μαγειρέψαμε σήμερα!!!!Είδα την συνταγή στις ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ , και επειδή εγώ άλλο τρόπο χρησιμοποιώ για το μαγείρεμα των ρεβιθιών, σκέφτηκα να δοκιμάσω αυτήν την παραλλαγή, και διαπίστωσα ότι τα ρεβίθια με αυτό τον τρόπο έγιναν πεντανόστιμα!!
Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
1 κούπα περίπου λάδι
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά σόδα
2-3 λεμόνια
αλάτι-πιπέρι
Από βραδύς βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό όπου έχουμε διαλύσει την σόδα.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση.Μόλις το φαγητό αρχίζει να βράζει,αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό , και ψήνουμε για μισή ώρα (εγώ τα έψησα περισσότερο διότι δεν είχαν μαλακώσει).
Μετά τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους χωριστά.
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το λάδι ,και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά, διαλύουμε το αλεύρι με το λεμόνι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Επισκεφτείτε την σελίδα , θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
19 σχόλια:
καλη χρονια και καλα μαγειρεματα!!!!
λατρευουμε τα ρεβιθια αλλα στην κοκκινη εκδοχη τους, με εβαλες σε σκεψεις
Αυτά Ριρή μου είναι τα ρεβύθια ντελμπιέ.
Και στην οικογένειά μου έτσι τα κάνουμε(είχα δώσει τη συνταγή εδώ :
http://cretangastronomy.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.html ).
Μάλιστα το σχόλιο στη συνταγή του site που δίνεις το έχω κάνει εγώ
με το άλλο μου αρχικό :-).
Πώς τα φτιάχνεις εσύ;
Ριρή μου, τα λατρεύω όλα τα όσπρια και κυρίως τα ρεβίθια!
Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο τα φτιάχνω κι εγώ, με τη διαφορά ότι στο τέλος, αφού χυλώσουν, ρίχνω στο λεμόνι αντί για το αλεύρι λίγο κορν φλάουρ.
Φιλιά....καλό απόγευμα!!
Ρεβίθια τα αγαπημένα μου όσπρια, περίπου έτσι τα κάνω κι εγώ(χωρίς το αλεύρι).
Φιλιά πολλά
Τα ζήλεψα!!!!
Ο άντρας μου δεν τρώεει τα ρεβύθια :(
εγώ πάλι τα λατρεύω!
Ετσι με λεμονάκι τα κάνει κ η μαμάκα μου!!
Φιλάκια και εύχομαι 2011 χαρούμενες ευχές για το νέο χρόνο!!
Φιλάκια!!
poli nostimo fagaki ta revithia!!me lemoni ta latreuo!!!
kalo vradi!!filia pola!!!
Eλευθερία, Καλή Χρονιά και σέ σένα,!!!!!!Εμείς πάλι, στην κόκκινη εκδοχή , δεν τα προτιμάμε, αλλά οτι και νάναι, τα ρεβύθια ειναι απο τα αγαπημένα μας φαγητά!!!
Vita, Καλωσόρισες!!!!Πραγματικά νόστιμα τα ρεβύθια με αυτό τον τρόπο!!!Κάποια στιγμή θα βάλω την συνταγή πως τα ψήνω εγώ!!
Χάρηκα που βρήκα αυτό το blog , επρεπε να φανταστώ πως κάπου εκεί θα εκανες βολτίτσες!!!!
Φιλιά!
Dafni, συμφωνώ μαζί σου Δάφνη, το corn flour εχει πιο ηπια γεύση, δένει καλύτερα !!!
Φιλάκια!!!
ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, και εσύ Μαράκι, των οσπρίων οπαδός???Εμείς σπίτι τα αγαπάμε πολύ!!!
Καλό βράδυ και φιλιά!
eva, Σου΄χω φυλάξει εγώ ενα πιατάκι , μην στεναχωριέσαι,!!!!
Vasiliki, Καλησπέρα Βασιλική μου!!!!
Μακάρι νάσουνα κοντά να τα μοιραστούμε!!!
Φιλάκια!!!
Εγώ Ριρή μου, δεν ήρθα για τα ρεβίθια ακριβώς (αν και δεν θα πω όχι και σ' αυτά), αλλά ήρθα να πάρω από όοοοοολα τα γλυκά που βλέπω παρακάτω!
kIki, Aχ αυτά τα γλυκά, με κάνανε και τρώγω ρεβυθάκια(χωρις λάδι), στην φλυτζάνα του καφέ!!!!
Φιλάκια!!!
Μετά από τόσο κρέας, ότι πρέπει είναι τα ρεβίθια. Και μας αρέσουν πολύ.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
εγω δυστυχώς δεν τα τρώω, όμως θα ήθελα κάποια μέρα να τα δοκιμάσω
kiki, με μεγάλη μου χαρα.!!Πάρε οσα γλυκάκια θέλεις!!!!
Λίνα , Καλή εβδομάδα και σε σένα Λίνα!!!!!!
manousina, A.!!!πρέπει οποσδήποτε κάποια στιγμή να δοκιμάσης!!!Κι εγώ μεγάλη πιά , ανακάλυψα την νοστιμιά τους!!!!
Δημοσίευση σχολίου