Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Γλυκό Ψυγείου Μπανάνα Σοκολάτα


Νοστιμότατο γλυκό, και ευκολο στην παρασκευή του!
Υλικά

1 Σαντιγί Μορφατ  (το τσίγκινο)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα digestive
3-4 μπανάνες
για την γκαναζ
κουβερτουρα 300 γρ

 κρέμα γάλακτος 300 γρ

Εκτέλεση
 Σε μία λεκάνη χτυπάμε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο στο μίξερ για να αφρατέψη (όχι να σφίξη )  για περίπου 2-3  λεπτά .(να ενσωματωθουν τα υλικά)
Μετά σπάμε μέσα τα digestive με τα χεριά σε χοντρά κομμάτια.
Κόβουμε φέτες τις μπανάνες και τις ρίχνουμε και αυτές.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα .

Αδειάζουμε το μειγμα σε ενα παραλληλόγραμμο η στρογγυλό ταψί (προτιμώ το παραλληλόγραμμο -κόβονται ευκολότερα οι μερίδες)Το βάζουμε στο ψυγείο για 20-25 λεπτά τουλάχιστον

Γλασο
σε Μπεν Μαρί
λιώνουμε τη κουβερτούρα με τη κρέμα γάλακτος
ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία Γκανάς
τη ρίχνουμε πάνω στο μείγμα
 βάζουμε  το γλυκό  στο ψυγείο  να σφίξη!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ