Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
BISCOTTI ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
H Dorie Greenspan είναι η συγγραφέας του πολύ καλού βιβλίου ‘’ ΒΑKING ..FROM MY HOME TO YOURS..’’
Είχα ακούσει καλά σχόλια για το βιβλίο αυτό, και έψαχνα να βρω μια συνταγή της, να δω περί τίνος πρόκειται….πριν αποφασίσω να παραγγείλω το βιβλίο..
Βρήκα λοιπόν στο πολύ αξιόλογο blog BIG CITY-LITTLE KITCHEN την συνταγή Cranbery –Hazelnut
Bisscotti, και δεν έχασα καιρό…Με 2 αντικαταστάσεις υλικών (αντί- cranbery και φουντούκια) έβαλα αμύγδαλα και πορτοκάλι,έψησα τα biscotti, και πραγματικά ενθουσιάστηκα!!!! Η ίδια αναφέρει ,ότι μπορούν να αντικατασταθούν αυτά τα υλικά και με chocolate chips, αλλά για πρώτη φορά δοκιμής εγώ επέλεξα αμύγδαλα και μικρά κομμάτια ζαχαρόπηκτο πορτοκάλι!
Υποθέτω ότι και οι σταφίδες θα είναι μια καλή επιλογή με ένα ξηρό καρπό, αλλά θα τα αφήσω για την επόμενη φορά!!!
Biscotti έχω φτιάξει αρκετές φορές, ΑΥΤΑ είναι τα καλύτερα!!!
Yλικα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι bakin powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
8 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1/2 κούπα καβουρντισμένα φουντούκια – ή αμύγδαλα χοντροκομένα
1/2 κούπα ξερά cranberries , (εγώ έβαλα κύβους ζαχαρόπηκτο πορτοκάλι) ή chocolate chips
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Στρώνουμε την λαμαρίνα μας με αντικολλητικό χαρτί.
Καβουρντίζουμε τον ξηρό καρπό που θα βάλουμε.
Σε ένα μπολ. ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το bakin powder , και το αφήνουμε στην ‘άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο και την ζάχαρη για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα ,προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, και τέλος την βανίλια.
Προσθέτουμε στην συνέχεια το μείγμα αλευριού σιγά-σιγά , , και τελευταία ρίχνουμε τα αμύγδαλα κai το πορτοκάλι ή τα chocolate chips.
Έχουμε μια ζύμη όπως αυτή των κουραμπιέδων σε υφή.
Μοιράζουμε την ζύμη στα δύο, και πλάθουμε 2 μπαστούνια .
Θα ψήσουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να δημιουργήσει “”ρωγμές””(Crack) δεν μου βγαίνει ακριβώς η λέξη,,,)
Θα τα αφήσουμε τουλάχιστον μισή ώρα να κρυώσουν για να μπορέσουν να κοπούν ευκολότερα.
Τα κόβουμε σε φέτες με το μαχαίρι σε πάχος 2,5 εκ. περίπου, και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα ξαπλωτά και ψήνουμε για 12 λεπτά στους 175
Αφήνουμε να κρυώσουν, και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
27 σχόλια:
Πρεπει να ειναι νοστιμοτατα και απο τα υλικα που διαβασα,αλλα και απο τις φωτο...ευχαριστουμε ριρη...καλο βραδυ,φιλακια!!!
gvgoula, απο τα πιο νόστιμα που εχω φτιάξει Γωγώ μου (εχεις και το ονομα της κόρης μου)!!!!!!
Καλό βράδυ, σε φιλώ!!!!
Αντιγράφω την συνταγή για να τα φτιάξω.
Σίγουρα και το βιβλίο της πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον!
Φιλάκια, καλό βράδυ!!
ΕΛΕΝΑ, αν κρίνω απο αυτη την συνταγή, το βιβλίο πρέπει να ειναι καλό!!!
Καλό Βράδυ!!!
Α! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΜΟΥ!!!
ΣΕ ΦΙΛΩ!!
Από τις πιο λαχταριστές λιχουδίες για την συνοδεία καφέ, στην γείτονα χώρα!
Τις πέτυχες τέλεια Ειρήνη μου.
Mου αρέσουν τρελά τα μπισκότα σου!
Πολύ λαχταριστά τα μπισκοτάκια σου! και το βιβλίο θα πρέπει να είναι πολύ καλο!
lurdi-lurdaki, ελα φιλεναδίτσα να πιούμε καφέ, να τα δοκιμάσης κιόλας!!!!
Την Καλημέρα μου!!!!
Penelope, εκπληκτικό συνοδευτικό Πηνελόπη μου, biscotti τα λένε οι Ιταλοί, παξιμαδάκια εμείς, αλλα οπως και να τα λένε ειναι υπέροχα!!!!
Σε φιλώ!!!
Λίλα, ελα να σε φιλέψω!!!!!!!!
Σε φιλώ!!!!
mia maria, Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αγοράσω το βιβλίο, μου φαίνεται οτι θα εχει διαμάντια-συνταγές !!!Φιλάκια!
Θα τα φτιάξω να τα στείλω στην κόρη μου! Φαίνονται υπέροχα! Τα έχεις φτιάξει υπέροχα!
Θα ψάξω και για το βιβλίο! Σ ευχαριστώ Ριρή!
Αγγελική, Αχ οι μανούλες, ολες ιδιες ειμαστε!!!!Και εγώ φτιάχνω σήμερα να της στείλω!!!!!Φιλάκια Αγγελικλή μου!!!
Είχα φτιάξει παλιά μια παρόμοια συνταγή με σταφίδες, ήταν τέλεια.
Πάρα πολύ νόστιμα τα παξιμαδάκια!!
Ειδικά με τον καφέ....μούρλια.
Φιλιά
Ένα για τον καφέ;
MAΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, Μπράβο , χαίρομαι που σου αρέσουν και εσένα !!!Την σταφίδα την σκέφτηκα κι εγώ για την επόμενη φορά!!Καλό βράδυ!!!!
kiki, ενα μόνο????οσα θέλεις κοριτσάρα μου!!!
Μου αρέσουν τρελά λέμε!!!!
Πολλά φιλιά
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου αυτό το βιβλίο, χαίρομαι που σου βγήκε καλή η συνταγή, θα την δοκιμάσω και εγώ
Από τα υλικά φαίνονται γευστικότατα, αλλά δεν τα σντιγράφω, δεν τα "πειράζω, αλλά τα κρατάω για το μέλλον.
Οταν τελειώσουν τα δικά μου, βλέπουμε.
Κυκλοφορεί και διαβήτης τύπου 2 και πρέπει να προσέχουμε!!
Καλό βράδυ!!
Κρίνοντας από την περιγραφή σου θα πρέπει να είναι λαχταριστά!Μπαίνουν στα υπόψιν....Καλημέρα!
Asteri, φτιάξτα Μαράκι, θα σου αρέσουν ,ειμαι σίγουρη!!!
manousina, και εγώ ειχα ακούσει για το βιβλίο, γι αυτό και εψαχνα...πάντως αυτη η συνταγή ειναι πολύ καλή για biscotti!!!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ,κράτα την συνταγή, αξίζει τον κόπο!!!!
mara, Εμένα μου άρεσαν πολύ mara, , πιστεύω οτι αξίζει να τα δοκιμάσης!!!!
Κλό βράδυ!!!!
αυτή αρέσει πάρα πολύ στην γυναίκα μου.
Δημοσίευση σχολίου