Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΠΙΛΑΦΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

101_1595N
Νοστιμότατο πιάτο, η γεύση του θυμίζει κινέζικο ρύζι, ελαφρύ πιάτο και πολύ γευστικό!!!!
Υλικά
1/3   φλυτζανας τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη , κομμένες σε μπαστουνάκια
250 γρ λάχανο χοντροκομμένο
12 μεγάλες γαρίδες , η και περισσότερες
1 1/2 φλυτζ. ανάμεικτα θαλασσινά κατεψυγμένα, η φρέσκα
1/2 κουταλάκι γλυκού κρόκο Κοζάνης
1/2 φλιτζάνι τσαγιού , σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι γλυκού ταβάσκο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι μακρύκοκο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό!!!
Πως το κάνουμε!!!
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε το κεφάλι , η αν προτιμάμε τις καθαρίζουμε όλες!!
Νεροβράζουμε το ρύζι για 8-10 λεπτά, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη
101_1583
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ή γουόκ, σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε  τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά!!
101_1584
Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες και τα θαλασσινά, ανακατεύουμε να λαδωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε με καπάκι,και δυναμώνουμε την φωτιά να ψηθούν για 5-6 λεπτά, ισα να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες,
101_1585101_1589
Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο, σβήνουμε με την σόγια.
Προσθέτουμε το σουρωμένο ρύζι,  και τον μαϊντανό,  ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε πάλι την θερμοκρασία, και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, να απορροφηθούν όλα τα υγρά
101_1592

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι-λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά- , επειδή με την σόγια έχει πάρει ήδη την αλμύρα του!!!
Η συνταγή  είχε δημοσιευτεί στο βιβλιαράκι ‘ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ’ της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου, την πείραξα ελαφρώς (κατεψυγμένα θαλασσινα εβαλα διότι με εξυπηρετούσε καλύτερα) και από την πρώτη  φορά που το δοκίμασα, το αγαπήσαμε !!!!

7 σχόλια:

gwgoyla είπε...

Καλη σου μερα ριρη...νοστιμοτατο το φαγακι σου και με τα δικα μου γουστα σωστα μαγειρεμενο...ΜΠΡΑΒΟ σου!!!
Φιλια!!!

RIRI είπε...

Κλημέρα gvgoula!!!!Eλπίζω να δεις την το give away !!!!!
φιλάκια!!!

ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ είπε...

Ενδιαφέρουσα συνταγή για να δικιμαστεί.
Φιλιά πολλά.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ενα πιάτο γεμάτο αρώματα και χρώματα!!
Γεια στα χέρια σου!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

mia maria είπε...

Πολύ ωραίο τα φαγάκι σου Ριρίκα! Πολύχρωμο και αρωματικό!
Καλή εβδομάδα!

manousina είπε...

ριρη νοστιμότατη η σημερίνη σου πρόταση.μας ανοίγεις την όρεξη

RIRI είπε...

Καλησπέρα κορίτσια!!!!!Δεν πρόλαβα σήμερα να απαντήσω σε κάθε μία χωριστά, σας ευχαριστω ομως ολες ,που κάνατε την βολτίτσα σας απο το blog!!!
Σας φιλώ!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ