Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥ “ΠΑΙΓΝΙΔΑΚΙ” ΛΕΓΕΤΑΙ CROCK-POT (slow cooker)

101_3018

Είχα ακούσει για το slow-cooker , και σκεφτόμουνα ότι πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσω να το αγοράσω…Είναι μια ηλεκτρική συσκευή (για όσες δεν το έχουν υπ’ όψη) που σιγοβράζει το  το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες (συνήθως 7-9 ώρες) με εκπληκτικά αποτελέσματα… Όπως θα ψήναμε στο ξυλόφουρνο δηλαδή. Ιδανικό σχεδόν για όλα τα φαγητά(ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους) –το δικό μου είναι 4  λτ , αλλά έχω μείνει τόσο ευχαριστημένη που ήδη έχω παραγγείλη ένα μεγαλύτερο…

Το συγκεκριμένο , μου το έστειλε δώρο μια αγαπημένη φίλη, ξέροντας την αγάπη μου και την μανία μου να αποκτώ τέτοιου είδους “gadgets”.

Στην Ελληνική αγορά που έψαξα για το  προϊόν , βρήκα μόνο από την εταιρεία kenwood – στην τιμή των 105 ευρώ  χωρητικότητας 4 λτ.
Αν όμως  ψάξετε στο e-bay θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων ,χωρητικότητας  σε πολύ καλές τιμές…αλλά τα μεταφορικά ..τσουχτερά..

Η χρησιμότητα του:  ιδανικό σκεύος για εργαζόμενες  ,  γιατί το φαγητό ετοιμάζεται στο crock –pot  από το βράδυ, κοιμάσαι….και το πρωί έχεις το φαγάκι σου έτοιμο.,ή φεύγεις για την δουλειά και το μεσημέρι επιστρέφεις χωρίς το άγχος του ..τι να μαγειρέψω τώρα…. Πέρα απ΄αυτό, ότι φαγητό έχω δοκιμάσει έως τώρα είναι άψογο ,προφανώς γιατί το αργό ψήσιμο δίνει έξτρα νοστιμιά.. Έκανα εκπληκτικό χοιρινό κότσι, ρεβίθια Σιφνέικα, κοτόπουλο ,   και σήμερα θα σας δώσω την συνταγή για μοσχαράκι κρασάτο που έγινε λουκούμι….
Τώρα, φαντάζομαι ότι κάποιες ίσως το έχετε ήδη και καλό είναι να το μάθουν και οι φίλες που δεν το ξέρουν, το συνιστώ ανεπιφύλακτα…

Μοσχαράκι κρασάτο με καρότα και πατάτες τηγανητές.
1 κιλό μοσχαράκι  τεμαχισμενο
2 κουταλιές λάδι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
2 κουταλιές αλεύρι
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 καρότο κομμένο σε φετούλες
αλάτι και πιπέρι

1.Σοτάρουμε   σε τηγάνι το κρέας με τις 2 κουταλιές λάδι.
101_3082
το μεταφέρουμε στο slow cooker.
2. Στο ίδιο τηγάνι  ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο να ροδίσουν, ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε ανακατεύοντας το κρασί.
101_3083

Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι., και τα ρίχνουμε στο  slow cooker. Ανακατεύουμε να ενωθούν με το κρέας , προσθέτουμε ελάχιστο νερό ( 1 φλιτζανάκι του καφέ περίπου-δεν χρειάζονται πολλά υγρά) και ψήνουμε στο slow  για 7 ωρες.
και  το φαγάκι έτοιμο  το πρωί που ξύπνησα…..
101_3090

Το μεσημέρι τηγάνισα τις  πατατούλες   που συνόδευσαν το μοσχαράκι με την μελωμένη  κρασάτη σάλτσα του ΚΑΛΟ????…

24 σχόλια:

Kitchen Stories είπε...

Πολύ σε ζηλεύω Ριρή μου!
Το θέλω εδώ και πάρα ΠΟΛΎ καιρό...Μιλάμε για μανία.
Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει η ώρα να το αποκτήσω και εγώ.
Εξαιρετικό δώρο έλαβες.

Τέλειες και οι πληροφορίες που έβαλες και για το φαγητό σου; Τι να λέμε τώρα, εξαιρετικότατο!!!

ιρινι είπε...

kitchen Stories

φιλενάδα ..ξενυχτάς και εσύ.....σαν εμένα...
Λοιπόν, ΕΣΥ τουλάχιστον με τέτοιο πάθος στην κουζίνα, επρεπε ηδη να το εχεις πάρει...Εχω ξετρελλαθει , μολις εβαλα την φασολάδα για αυριο!!!!
Φιλάκια

Αναστασία Νεραϊδόσκονη είπε...

Τέλειο είναι!!!!
Εσύ κοιμάσαι και αυτό μαγειρεύει!!!!Όταν θα βγάλουν και ένα crock-pot να πλένει το κρέας,να ρίχνει αλάτι,πιπέρι,λάδι κ.τ.λ θα το πάρω και γω!!!χι!!χι!!!

Ξανθή είπε...

Καλημέρα!!για τον τρόπο αργού μαγειρέματος σε χαμηλές θερμοκρασίες έχει διαβάσει κάπου ο σύζυγος με επιφύλαξη όπως λένε στην καταστροφή των μικροβίων που επιτυγχάνεται με τον βρασμό.
Θα περιμένω τις εμπειρίες σου.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Με γεια και με χαρά το καινούριο "παιχνιδάκι", φαίνεται πολύ καλό!!
Το φαγάκι πρέπει να έγινε λουκούμι!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

Maria B. είπε...

καλημέρα Ριρή! το έχω συναντήσει όταν σπούδαζα στο Λονδίνο το 1985 (πω πω πως περνάς τα χρόνια!!!) και είχε τύχει να μαγειρέψω μερικές φορές. Μου φαινοταν δε πάρα πολύ περίεργο μια κατσαρόλα να θέλει τόσες πολλές ώρες για να φτιάξει φαγητό. Η αλήθεια είναι ότι αξίζει τον κόπο!! φαντάζομαι την χαρά σου όταν είδες πόσο νόστιμο ήταν!!! καλά μαγειρέματα Ριρή μου !!


καλή βδομάδα.

mari beika είπε...

Ριρή μου !!! τώρα τι μου κάνεις; με πιάνεις αδιάβαστη!! δεν το ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο!! Αλλά έχω το thermomix κι αν πω ότι θέλω να το πάρω ο άνδρας μου θα βγάλει καντήλες!! τώρα τι να κάνω μου λες εσύ; που με έχεις βάλει στα αίματα!!
Φιλιά πολλά και καλά μαγειρέματα

SpIrToKoYto είπε...

συμπεθερούλα μου,να έρθω κι εγώ να παίξουμε παρέα...???
( δεν μπορεί...μιά μεριδούλα θα με φιλέψεις...)
φιλιά πολλά,καλή σου εβδομάδα...-:))

ιρινι είπε...

Αναστασία Νεραϊδόσκονη ,

ναι.ναι Αναστασία μου συμφωνω, εγώ θέλω να φτιάχνει και να μου σερβίρει και τον καφέ μου!!!χαχαχα!!!
φιλιά!!!

ιρινι είπε...

Ξανθή,
Σωστή η αναφορά σου, στις περισσότερες συνταγές το κρέας και το κοτόπουλο θωρακίζονται σε τηγάνι πριν μπουν στο crock-pot , δεν ξέρω αν αυτο ειναι αρκετό, αλλα σκέφτομαι και στα χωριά τόσα χρόνια που ψήνουν σε ξυλόφουρνους σε χαμηλές θερμοκρασίες το κρέας????Και στην Αμερική ειναι επίσης ενας πολύ διαδεδομένος τρόπος μαγειρεύματος (αυτό δεν ξέρω αν ειναι ενθαρυντικό) ...με προβλημάτισες Ξανθή, θα το ψάξω...

ιρινι είπε...

ΕΛΕΝΑ,

οτι και αν εχω ψήσει ειναι νόστιμο..καινούργιο εργαλείο , ολο εκεί πειραματίζομαι μεχρι να ..μου περάση ο ενθουσιασμός!!!
Φιλάκια!!!

ιρινι είπε...

Μαρία Β,
μεγάλη χαρά Μαρία μου εχω πάρει με αυτο το εργαλείο!!!!Και νόστιμο φαγητό και εξυπηρέτηση!!!Μεγαλείααααα!!!
φιλάκια!

ιρινι είπε...

Μari,
Aκου με Μαράκι, θα κάνεις οτι και εγώ...Οταν ξέρω οτι το εχω "παρατραβήξει" , περιμένω να ερθουν τα Χριστούγεννα και φτιάχνω λίστα στον Αι-Βασίλη ,γραφοντας πράγματα που ξέρω οτι καμία άλλη εποχή του χρόνου δεν θα μου το προσφέρουν..Αλλα τις γιορτές ,δεν με δυσαρεστουν ..και ετσι και το thermomix προς τα εκεί το εχω προγραματίση!!!!Πάντως το slow-cooker αξίζει, πολύ καλό!!!
ευχομαι σύντομα να το αποκτήσης και να ανταλάζουμε συνταγές!!
φιλάκια

ιρινι είπε...

SpIrToKoYto,
Καλώς να ορίσης συμπεθερούλα μου (αμήν και πότε?)...Οτι θές θα σε φιλέψω!!
φιλάκια πολλά

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Mεγειά σου!! Να το χαρείς πολύ πολύ!!

ιρινι είπε...

μπλεγμένο κουβάρι ,

Ευχαριστώ Αντζελα, ειδες ωραία παιγνίδια που μαζεύω???

maria mas. είπε...

Ζηλεύωωωωωωω....!!!!! Το θέλω και γωωωωωωω!!! Με γεια και καλά μαγειρέματα. Τρέχω στο e-bay να ψάξω.
Καλημέρες..

Asteri (Maria) είπε...

Τέλειο το δώρο που σου έκαναν!! μου αρέσει πολύ, όπως και το αποτέλεσμα του φαγητού μέσα σε αυτό

mia maria είπε...

Η Χαρά μου το λέει συνέχεια αλλά νόμιζα ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα!
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου!

Vita είπε...

Με γειά σου και καλά μαγειρέματα!
Κι εγώ το έχω βάλει στο μάτι :-)

Mania είπε...

Θέλω και εγώ τέτοιο δώρο. Αλλά μόνο τα χριστούγεννα μπορώ να το ζητήσω. Τι να κάνω μέχρι τότε θα σε ζηλεύω!!
Καλά μαγειρέματα!!

Adrasteia Kassandra είπε...

Καλησπέρα! Είδα το φαγητάκι που έφτιαξες έτσι λαχταριστό με το slow cooker που έσπευσα να τον αγοράσω. Όταν όμως μου ήρθε και διάβασα στο βιβλιαράκι ότι μισά φαγητά θέλουν σωτάρισμα, αποκαρδιώθηκα λιγάκι. Και για να καταλήξω... όπως μου ήρθε έτσι τον πουλάω. Και σκέφτηκα να το ποστάρω πρώτα εδώ μήπως κάποια από εδώ ενδιαφέρεται. Πήρα ακριβώς αυτό http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00473EUY8/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 από το amazon στις 13 Φεβρουαρίου 2013 και τον αγόρασα 82Ε. Είναι εντελώς άθικτος με τη διαφορά ότι πρόλαβα η τραγική και πέταξα τα φελιζόλ. Αλλά ευτυχώς κράτησα την κούτα. Επειδή είναι ολοκαίνουργιο το δίνω 70Ε. Μένω Αθήνα. Αν ενδιαφέρεται κάποια θα χαρώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. -Ελισσάβετ

Χριστίνα είπε...

Μ' αυτό το σκέυος που περιγράφεις βάζεις το φαγητό το βράδυ και είναι έτοιμο το πρωί, εγώ με το φορητό ηλιακό φούρνο της κολεκτίβας "αυτάρκεια", έχω το ίδιο αποτέλεσμα βάζοντας το φαγητό το πρωί και τρώγοντάς το το απόγευμα!
Ειδικά τα όσπρια και το κρέας γίνονται λουκούμι.

Ελένη {The Foodie Corner} είπε...

Τώρα υπάρχουν και στην Ελλάδα slow cookers! Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο http://www.thefoodiecorner.gr/category/goodie-corner/ και θα χαρώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση! Υπέροχο το φαγητάκι σου Ριρή!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ