Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ!!

101_3366
Στην λίστα των μαγειρικών μου συνταγών, υπάρχει μία “ενότητα”,   ΓΡΗΓΟΡΕΣ  ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.  Έχω καταγράψει  συνταγές που γίνονται εύκολα και γρήγορα και μου ήταν πολύ χρήσιμη την εποχή που δούλευα… (τώρα δεν υπάρχει θέμα εργασίας, αλλά  συμβαίνει πολύ συχνά να βιάζομαι και παράλληλα να θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο. Αυτή η συνταγή είναι μία απ΄αυτές!!!
Θα χρειαστούμε
2 ντομάτες ψιλοκομμένες ( εναλλακτικά 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα)
1 κουταλιά πελτέ
1 1/2 κούπα κριθαράκι μέτριο
μισό φλιτζανάκι του καφέ λάδι
6 κούπες ζωμό λαχανικών
αλάτι πιπέρι
20 μεγάλες γαρίδες  ή 700 γρ, καθαρισμένες φρέσκες γαρίδες.
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
1 κουταλάκι πάπρικα
1 σφηνάκι ούζο.
αλάτι-πιπέρι
άνηθο.
τριμμένο ανθότυρο

Πρώτα ετοιμάζω το κριθαράκι..
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψί φούρνου , ψιλοκόβω τις ντομάτες, ρίχνω μέσα το κριθαράκι και τον ζωμό καυτό μαζί με μισό φλιτζανάκι λάδι, αλάτι και πιπέρι. Το βάζω να ψηθεί για 25-30 λεπτά.
101_3354
Στο διάστημα αυτό, ετοιμάζω τις γαρίδες.. Τις καθαρίζω και τις πλύνω και τις αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
101_3356
Σε βαθύ τηγάνι, βάζω 4 κουταλιές λάδι και σοτάρω τις ροδέλες κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσει.
101_3355
Ρίχνω μέσα και τις γαρίδες , να σοταριστούν για λίγα λεπτά, σβήνω με το ούζο και βάζω την πάπρικα, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι.
101_3358
Όταν ψηθεί το κριθαράκι, ρίχνω τις γαριδούλες (με την σαλτσούλα )  μέσα στο ταψί, και ψήνω ακόμα για 5-6 λεπτά.
101_3361
Εμάς μας αρέσει “ζουμερό” το γιουβετσάκι, και σε αυτό το στάδιο κλείνω το φούρνο, αφήνω μέσα το ταψάκι να “μαζέψει “ λίγο τα υγρά του ( αλλά όχι να στεγνώσει).
Μέχρι να κόψω την σαλάτα, είναι ακριβώς στο στάδιο που το προτιμάμε…
το σερβίρω με τριμμένο Κρητικό ανθότυρο και μαϊντανό!!!
Πολύ ωραία γεύση , και γρήγορη λύση….

9 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πραγματικά φαίνεται λαχταριστό το γιουβετσάκι σου!!
Είδες κατάλοιπα που μας έχουν μείνει από την εποχή που εργαζόμασταν?? Γρήγορες αλλά νόστιμες συνταγές ήταν αυτό που προσπαθούσα να κάνω κι εγώ τότε, και που αν και έχω σταματήσει εδώ και 4 χρόνια να εργάζομαι δεν έχω αποβάλλει ακόμα αυτήν την νοοτροπία;-)
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Γιουβετσάκι....θεϊκό, με ότι νάναι. Από λαχανικά, μανιτάρια, κρέας ή τις γαρίδες σου.
Και χταποδάκι και καλαμάρια!!!!!
Στην κορυφή όμως είναι οι γαρίδες!

Καλό βράδυ!

mia maria είπε...

Πολύ ωραίο το γιουβέτσι σου Ριρίκα. Και γρήγορο και νοστιμότατο!

Εφη είπε...

Γιουβετσάκι και μάλιστα με γαριδούλες?? Δεν αντιστέκομαι ποτέ!!!

Asteri είπε...

ΠΕΤΥΧΕ!!!!! ΔΕΝ έτυχε!
Σλουρπ

Μarion, είπε...

Πεινάω τώρα και το λιγουρεύομαι.
Πολύ νόστιμο είναι Ριρη μου.

manousina είπε...

Τέτοιες συνταγές είναι χρυσός για εμάς που εργαζόμαστε!!! (ακόμα....)
Νόστιμο φαγητό!!

kiki είπε...

Θέλω γαρίδες!!!

συνταγές είπε...

εμένα είναι απο τα αγαπημένα μου φαγητά η γαρίδες, τρώω ότι έχει σχέση :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ