Δεν είναι μόνο που είναι πεντανόστιμο, είναι και εύκολο να το φτιάξεις,!!!!!
Αυτό το κέικ είναι από τα αγαπημένα μου, επειδή είναι μυρωδάτο (λόγω λεμονιού) και αφράτο (λόγω γιαουρτιού). Αν δε, χρησιμοποιήσετε ντόπια πράσινα λεμόνια , η επιτυχία του είναι εγγυημένη!!!
Υλικά
180 γρ καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
280 γρ γιαούρτι ( οχι λάιτ)
385 γρ. ζάχαρη
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αλεύρι- σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη αλευρωμένη 24αρα φόρμα (αν έχετε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε, και ψήνετε για 50-55 λεπτά.
Προτείνω να το δοκιμάσετε και θα διαπιστώσετε πόσο νόστιμο είναι!
22 σχόλια:
Τα λεμονοκέηκ είναι τα αγαπημένα μου και θα το τιμήσω οπωσδήποτε!
Γειά στα χεράκια σου!
Μμμμμμμμ!!!!ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ!!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ....ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΦΩΤΙΑ!!!!ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ RIRI ΜΟΥ!!!ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!!
Λεμονομυρωδάτο, δεν αντιστέκομαι με τίποτα!!
Καλώς σε βρίσκουμε και πάλι Ριρή μου!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Εφη,
Καλημέρα Εφη μου, καλή εβδομάδα!!!
fotolabida1,
καλως ορισες φωτολαμπίδα μου, σήμερα θα βρείς γιαουρτι , ετσι???
φιλια!!
Φαίνεται πράγματι πολύ αφράτο! Και έχω και πράσινα λεμόνια από τα Στύρα, χαχα!
Καλή εβδομάδα Μαράκι!
ΕΛΕΝΑ,
Καλή εβδομάδα ευχομαι Ελενα, ναι..ειναι γεγονός οτι εχω παραμελήσει το blog , μα δεν προλαβαίνω, ελπίζω πια να βρίσκω τον χρόνο να περνάω τις συνταγές μου και να σας επισκέπτομαι πιο τακτικά!!
Φιλάκια!
mia maria,
Mαράκι, αν εχεις μοσχομυρωδάτα λεμόνια, μην παραλείψης να το φτιάξης!Θα ενθουσιαστής!!!
Φιλια και καλή εβδομάδα!
Μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτά τα κέικ και τα φτιάχνω συχνά, θα δοκιμάσω και το δικό σου Ριρή.
Φιλιά πολλά
Αχ Ριρίκα, τα έχω χάσει τελείως, χαχα. Νόμιζα πως έγραφα στη Mari plateau γι αυτό και έγραψα και για τα Στύρα. Sorryyyyyyyy!!
Φιλιά!
Ριρή είδα το σχόλιο σου αλλά δεν έχω τηλέφωνό σου, μου έγραψες ότι θα το στείλεις στο μαιλ και περίμενα αλλά δεν το βρήκα πουθενά και υπέθεσα ότι δεν θα είχες χρόνο.
ήθελα πραγματικά να βρεθούμε και στενοχωρήθηκα που δεν έγινε.
Δεν πειράζει όμως του χρόνου να είμαστε καλά.
Τέλειο κέικ για πρωινό Κυριακής,όλης της οικογένειας!!!!!
Μέχρι εδώ μοσχομύρισε!!!!!!!!
Να σε ρωτήσω κάτι βρε Ριρή μου αλλά μην γελάσεις!
Γιατί μερικές συνταγές λένε να κοσκινίσεις το αλεύρι;Τι το διαφορετικό κάνει το κοσκίνισμα;Στο είπα,σε προειδοποίησα να μην γελάσεις!Νέες νοικοκοιρες παιδί μου,τι περιμένεις!!!!!!χι!χι!
mari,
Mαράκι εστειλα e-mail 1/8 με τα τηλεφωνα μου....πως και δεν το πήρες???Στο αντιγράφω και στο στέλνω να το ξαναδής... στεναχωρήθηκα ....να εισαι Ηράκλειο και να μην σε δω, ειναι δυνατόν????κρίμα... βρε Μαρία μου, ...
φιλάκια
mia maria,
το κατάλαβα...το κατάλαβα , no problem!
Αναστασία Νεραϊδόσκονη,
γλυκειά μου Αναστασία, δεν γελώ με τις απορίες σου, ετσι ρωτούσα και εγώ πριν μερικά χρόνια....
Το κοσκινισμένο αλεύρι δινει ογκο και κάνει αφράτα τα κείκ. Ανεξάρτητα απο το αν το λέει η συνταγή, εγώ στα κεικ κοσκινίζω ΠΑΝΤΑ το αλεύρι μαζί με την σόδα η΄ το bakin powder.
To ιδιο να κάνης και με την ζάχαρη αχνη, να την κοσκινίζης πριν την προσθέτης στο μείγμα σου...
φιλιά πολλά!!!
Ριρή μου τα κέικ σου είναι ΟΛΑ γαργαλιστικά!
vita,
Καλησπέρααααα!!!!μου αρσε το "γαργαλιστικά" πάρα πολύ!!!!!
φιλάκια!
RIRI MOY OLA SOY TA KEIK EINAI ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ!!!!!!!!!!!!!
Effie's Sweet Home Desig,
Σε ευχαριστώ πολύ Εφη μου, ειναι που εχω αδυναμία στα γλυκά!!!Καλό βράδυ!
Το γιαούρτι απογειώνει το κέικ!!!
Καλό μήνα
θα τιμήσω και εγώ αυτή την συνταγούλα
Δημοσίευση σχολίου