>
Εδώ είμαι πάλι (αραιά και που .,αλλά δεν πειράζει)!!!
Μια νόστιμη μακαρονάδα έφτιαξα σήμερα ,και σκέφτηκα να σας δώσω την συνταγή!Δοκιμάστε την, είναι νοστιμότατη!!!
θα χρειαστούμε
1 κιλό γαρίδες φρέσκες , τις οποίες θα καθαρίσουμε (αυτή την εποχή δεν υπάρχουν-εγώ έχω καταψύξει αρκετή ποσότητα και τις χρησιμοποιώ στα φαγητά μου)- ,αν δεν έχετε βάλτε μεγάλες κατεψυγμένες γαρίδες.
1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας) βρασμένα ,στραγγισμένα
2-3 κουταλιές λάδι
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι πιπέρι Καγιέν
1/2 κουταλάκι ξηρό βασιλικό
1 κουταλιά soya sauce
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κούπα περίπου ντομάτα κομμένη σε καρέ κομμάτια
3 κούπες ζωμός κότας
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε το θυμάρι, το σκόρδο, το πιπέρι και το βασιλικό, και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας..
Ρίχνουμε την ντομάτα, την κέτσαπ, και την soya, προσθέτουμε τον ζωμό και όταν έρθει σε βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε για 25-30 λεπτά έως ότου μείνει περίπου η μισή ποσότητα σάλτσας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι,σοτάρουμε για 2 λεπτά τις γαρίδες με το βούτυρο μέχρι να πάρουν δηλ, ροζ χρώμα.
Ρίχνουμε τις γαρίδες στην σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και πού, να πήξει ελαφρά η σαλτσούλα .
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην σάλτσα γαρίδας, ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρουμε ρίχνοντας τριμμένη παρμεζάνα στο πιάτο και φρεσκοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι!!!!
Σερβίρεται με πράσινη δροσερή σαλάτα!!!!!
ΣΗΜ. Δεν αναφέρω αλάτι, η soya εχει δώση την αλμύρα που χρειάζεται στο φαγητό, δοκιμάστε ομως πριν ρίξετε τα μακαρόνια ,αν νομίζετε οτι χρειάζεται, προσθέστε λίγο αλατάκι!!
Εδώ είμαι πάλι (αραιά και που .,αλλά δεν πειράζει)!!!
Μια νόστιμη μακαρονάδα έφτιαξα σήμερα ,και σκέφτηκα να σας δώσω την συνταγή!Δοκιμάστε την, είναι νοστιμότατη!!!
θα χρειαστούμε
1 κιλό γαρίδες φρέσκες , τις οποίες θα καθαρίσουμε (αυτή την εποχή δεν υπάρχουν-εγώ έχω καταψύξει αρκετή ποσότητα και τις χρησιμοποιώ στα φαγητά μου)- ,αν δεν έχετε βάλτε μεγάλες κατεψυγμένες γαρίδες.
1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας) βρασμένα ,στραγγισμένα
2-3 κουταλιές λάδι
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι πιπέρι Καγιέν
1/2 κουταλάκι ξηρό βασιλικό
1 κουταλιά soya sauce
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κούπα περίπου ντομάτα κομμένη σε καρέ κομμάτια
3 κούπες ζωμός κότας
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε το θυμάρι, το σκόρδο, το πιπέρι και το βασιλικό, και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας..
Ρίχνουμε την ντομάτα, την κέτσαπ, και την soya, προσθέτουμε τον ζωμό και όταν έρθει σε βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε για 25-30 λεπτά έως ότου μείνει περίπου η μισή ποσότητα σάλτσας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι,σοτάρουμε για 2 λεπτά τις γαρίδες με το βούτυρο μέχρι να πάρουν δηλ, ροζ χρώμα.
Ρίχνουμε τις γαρίδες στην σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και πού, να πήξει ελαφρά η σαλτσούλα .
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην σάλτσα γαρίδας, ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρουμε ρίχνοντας τριμμένη παρμεζάνα στο πιάτο και φρεσκοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι!!!!
Σερβίρεται με πράσινη δροσερή σαλάτα!!!!!
ΣΗΜ. Δεν αναφέρω αλάτι, η soya εχει δώση την αλμύρα που χρειάζεται στο φαγητό, δοκιμάστε ομως πριν ρίξετε τα μακαρόνια ,αν νομίζετε οτι χρειάζεται, προσθέστε λίγο αλατάκι!!
4 σχόλια:
Mmmm... ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ !!
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ
ΦΙΛΑΚΙΑ!!
Γαριδομακαρονάδα!!!
Και τι δεν θάδινα για ένα πιατάκι, έτσι σαν απογευματινό!!
Μύρισε θάλασσα και παραλιακό ταβερνάκι Ριρή μου...
Καλό καλοκαίρι
Ωραία συνταγή!!!!
Δημοσίευση σχολίου