Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

SOUR CREAM- ΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ

Πολλές φορές, βλέπουμε σε  συνταγές  (κυρίως προερχόμενες από Ευρώπη και Αμερική ) να αναφέρονται  σε sour cream. Δέν ξέρω στην Αθήνα, αλλά στην επαρχία είναι αδύνατον να βρούμε.Είχα ψάξει λοιπόν στο διαδίκτυο πως μπορούμε να φτιάξοιυμε ή να αντικαταστήσουμε αυτό το υλικό. Οι προτάσεις .... πάρα πολλές.. Τις δοκίμασα σχεδόν όλες, και έχω καταλήξει  σε  αυτή την εκδοχή που σας δίνω , που κατά την γνώμη μου είναι η καλύτερη και έχει πάντα καλό αποτέλεσμα στις συνταγές μας.
 Θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΛΗΡΕΣ    ,αλλά θα κάνουμε την εξής διεργασία:


 Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα τουλπάνι , πάνω από ένα μπολ, κλείνουμε το τουλπάνι να γίνη μια μπάλα , και πιέζουμε να βγη το γιαούρτι και να πέση στο μπολ.
. Σκεπάζουμε το μπολ, και το αφήνουμε στο ψυγείο  για 30 λεπτά. Τώρα έχουμε  sour cream!!
Ελπίζω  να είναι  μία χρήσιμη η πληροφορία .

Ένα μέρος της πληροφορίας αυτής , την είχα βρει  εδώ
 http://homecooking.about.com/od/foodequivalents/a/sourcreamequivs.htm
Εκεί ,αναφέρεται και σόδα , και  άλλες πληροφορίες, όμως εγώ την χρησιμοποιώ όπως σας περιέγραψα και έχω λύση το πρόβλημα.


2 σχόλια:

Ξανθή είπε...

RIRI θες να πεις ότι χρησιμοποιείς το υγρό που περνάει από το τουλπάνι;;αυτό είναι πολύ εύκολο,οι εκδοχές που είχα διαβάσει μέχρι σήμερα είχαν προετοιμασία μιας μέρας τουλάχιστον.
Μη νομίζεις και στη Αθήνα δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις.

ιρινι είπε...

ΞΑΝΘΗ , οταν το πιέσουμε , δέν βγαίνει υγρό, βγαίνει το γιαούρτι σε μια μορφή πιο παχύρεσυστη σαν σαντιγυ. Δοκίμασε το, θα δής οτι θα λύσης το πρόβλημα να ψάχνης για sour. Εχει ακριβως την ιδια υφή , οπως οτα αγοράζουμε ετοιμη ,και φυσικά η γεύση ιδια. Φιλιά

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ