Ένα πεντανόστιμο κέικ , με φίνα και ελαφρά γεύση.
Υλικά
125 γρ βούτυρο
110 γρ ζάχαρη
2αυγ'α
2 κουταλάκια βανίλια
150 γρ αλεύρι farin up
1 1/2 κουταλιά κακάο
60 ml γάλα φρέσκο
Για το topping βανίλιας
125 γρ cream cheese
1 αυγό
110 γρ ζάχαρη
60 ml γάλα
1 κουταλάκι βανίλια
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί 20 cm.(εγώ χρησιμοποίησα 18 εκ. και βγήκε μια χαρά.) ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.
Κοσκινίζουμε αλεύρι,κακάο.
Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά την προσθήκη κάθε αυγού, ρίχνουμε και την βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού , μετά το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
2.. Βάζουμε το τυρί σε βαθύ μπολ, και χτυπάμε να ομαλοποιηθεί, ρίχνουμε την ζάχαρη να ενωθεί με το τυρί. Ρίχνουμε το αυγό , την βανίλια και το γάλα. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην επιφάνεια του κέικ.
Επειδή το μείγμα τυριού , είναι ένα αραιό μείγμα, σιγουρευτείτε ότι η φόρμα κλείνει καλά, διότι θα δείτε ότι εισχωρεί στο κέικ κατά την διάρκεια του ψησίματος και κατεβαίνει στον πυθμένα.
3. Θα ψήσουμε για 40 λεπτά. , αφήνουμε να κρυώσει , βλέπετε ότι το τυρί έχει γίνει μία βάση στο κάτω μέρος του κέικ.
Η συνταγή είναι από το περιοδικό delicious , συνταγές του οποίου μπορείτε
να βρείτε στο
http://www.taste.com.au/recipes/5367/chocolate+cream+cheese+cake, όπου κατά καιρούς βρίσκω πολύ αξιόλογες συνταγές
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Το ψυγείο δέν έκλεινε, το καρπούζι ήταν τεράστιο. Λυπήθηκα να το πετάξω. Έφτιαξα μαρμελάδα νοστιμότατη , με το ιδιο τρόπο που έφτιαξα και την μαρμελάδα βανίλιας.
Χρειάσθηκε παραπάνω βράσιμο, και ενίσχυσα το αρωμα της μαρμελάδας με βανίλια και λίγο ανθόνερο.
Το καρπούζι το έκοψα μικρά τετραγωνάκια, τα οποία δεν πολτοποίησα στο βράσιμο και είναι σαν
γλυκάκι κουταλιού...
Θα ηθελα να συμπληρώσω επίσης , οτι επειδη το καρπούζι περιέχει πολύ ζαχαρη η σωστη αναλογια ζάχαρης ειναι 1 ΚΙΛΌ ΚΑΡΠΟΥΖΙ -380 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ.
10 σχόλια:
Και καλά το κέϊκ, αλλά μαρμελάδα καρπούζι;
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται. Θα το επιχειρήσω και μάλλον μισό παραδοσιακά και μισό στον αρτοπαρασκευαστή, σε πρόγραμμα για μαρμελάδα.
Πάντως, μετά από την επιθυμία σου, έβαλα ένα κέϊκ σιροπιαστό, με καρύδα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Καλό βράδυ!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, Προσοχή στον αρτοπαρασκευαστη θέλει ζάχαρη με πηκτινη ( μου εχουν πει) ή αν δεν εχεις βάλε 6-7 γρ ζελατινη σκόνη σε αναλογία ζάχαρης 500 γρ.Δοκίμασε την , ειναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ η ! Ευχαριστω για το γλυκό, τρέχω αμέσως να προλάβω
Καλό βράδυ
Πολύ πρωτότυπο το κέικ σου! Φαντάζομαι θα είναι και αρκετά ελαφρύ!
Πολύ χρήσιμη και η συμβουλή για αντικατάσταση της sour cream!
Για έλα να παίξεις;-)
Μαρμελάδα καρπούζι εεε; δεν έχω δοκιμάσει ποτέ :( τέλεια θα είναι!!!
BIG MAMA , Το κεικ ειναι αφρός, στο συνιστω...
φιλιά
Με τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού ασχολούμαι πάρα πολύ καρπούζι όμως δεν έχω φτιάξει.
Αν θέλεις μπορείς να παίξεις και να πάρεις κι ένα βραβείο που υπάρχει στο blog μας.
ASTERAKI, εγώ ειχα ακούσει για μαρμελάδα καρπούζι αλλά δεν ειχα δοκιμάσει ποτέ.. Τώρα θα γεμίσω καρπουζομαρμελάδες τις φίλες μου..
Καλή σου μέρα
Αυτό το κέϊκ, πρέπει να το δοκιμάσω!
Είναι τόσο ενδιαφέρον το να συνδυάσεις το κεκάκι με το cream cheesh στο ψήσιμο, που μ' έχεις δελεάσει.
ΞΑΝΘΗ , ευχαριστω για την πρόσκληση στο παιγνίδι. οπως βλεπης ανταποκρίθηκα. Τό βραβείο ανήκει σε σένα αλλά χαίρομαι που το μοιράζεσαι.
σε φιλώ
Penelope, Na το δοκιμάσης, σίγουρα θα σου αρέσει..
καλή σου μέρα
Δημοσίευση σχολίου