Θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΛΗΡΕΣ ,αλλά θα κάνουμε την εξής διεργασία:
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα τουλπάνι , πάνω από ένα μπολ, κλείνουμε το τουλπάνι να γίνη μια μπάλα , και πιέζουμε να βγη το γιαούρτι και να πέση στο μπολ.
. Σκεπάζουμε το μπολ, και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τώρα έχουμε sour cream!!
Ελπίζω να είναι μία χρήσιμη η πληροφορία .
Ένα μέρος της πληροφορίας αυτής , την είχα βρει εδώ
http://homecooking.about.com/od/foodequivalents/a/sourcreamequivs.htm
Εκεί ,αναφέρεται και σόδα , και άλλες πληροφορίες, όμως εγώ την χρησιμοποιώ όπως σας περιέγραψα και έχω λύση το πρόβλημα.
4 σχόλια:
RIRI θες να πεις ότι χρησιμοποιείς το υγρό που περνάει από το τουλπάνι;;αυτό είναι πολύ εύκολο,οι εκδοχές που είχα διαβάσει μέχρι σήμερα είχαν προετοιμασία μιας μέρας τουλάχιστον.
Μη νομίζεις και στη Αθήνα δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις.
ΞΑΝΘΗ , οταν το πιέσουμε , δέν βγαίνει υγρό, βγαίνει το γιαούρτι σε μια μορφή πιο παχύρεσυστη σαν σαντιγυ. Δοκίμασε το, θα δής οτι θα λύσης το πρόβλημα να ψάχνης για sour. Εχει ακριβως την ιδια υφή , οπως οτα αγοράζουμε ετοιμη ,και φυσικά η γεύση ιδια. Φιλιά
ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία θα το δοκιμάσω και εγω γιατι στη Καβάλα δεν μπόρεσα να βρω.
αλλα γιατί τόσα ορθογραφικά ρε παιδιά πόνεσε η ψυχή μου όσο διάβαζα.
Στο άρθρο που κάνεις λινκ, δεν περνάει το γιαούρτι από το τουλπάνι. Απλά λέει να το στραγγίσεις στο ψυγείο για 30’ αν δεν έχεις ήδη στραγγιστό. Και το άρθρο μιλάει για εναλλακτικά υποκατάστατα, δεν είναι συνταγή για να φτιάξεις. Γιαούρτι μέσα από τουλπάνι είναι απλά γιαούρτι.
Δημοσίευση σχολίου