Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

CHEESE-CAKE FOR ... 2




Είναι συνταγή για φόρμα στρογγυλή 17 εκ. με αποσπωμενο πάτο, ιδανικό για 2-3 άτομα ,άντε και 4 ,αν μικράνετε τις μερίδες. Η φωτογραφία το αδικεί, διότι βιαζόμουν να το ανεβάσω και δεν το άφησα να παγώσει και να στεθεροποιθή. Επειδή όμως είναι νόστιμο και απλό, μην επηρεασθείτε από αυτό το ατυχές συμβάν. Το δικό σας θα γίνη τέλειο!
ΒΑΣΗ
50 γρ. μπισκότα digestive
50 γρ καρύδια
50 γρ λιωμένο βούτυρο

Βάλτε στο Multi  τα μπισκότα και τα καρύδια, να θρυμματιστούν. Λιώστε το βούτυρο , ανακατέψτε καλά και τοποθετείστε στην βάση της φόρμας, πιέζοντας με τα χέρια να καθίσει καλά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180  βαθμούς για 12 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

ΓΕΜΙΣΗ
150 γρ cream cheese-να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
150 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί .
2 κουταλιές άχνη.
Ανακατέψτε απαλά  με μια σπάτουλα να αναμιχθούν τα υλικά Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από την βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα.

Για επικάλυψη:  ΄Παίρνουμε μισό βάζο  μαρμελάδα που έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας, (εγώ έβαλα φράουλα  γιατί έχω φτιάξει περίπου 12 βαζάκια και πρέπει να τα αξιοποιήσω, την βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές νερό, ανακατεύουμε να αραιώσει λίγο, και απλώνουμε στο cheese cake.  ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΗ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!
Εναλλακτικά για την επικάλυψη αν δεν σας αρέσει η μαρμελάδα
κάντε μια πραλίνα με 100 γρ άχνη και 50 γρ, καρύδαια , όταν κρυώσει βάλτε στο μίξερ με τον κόφτη να θρυματιστη σε χοντρά κομμάτια, απλώστε πάνω στο κέικ και στολίστε με φέτες μπανάνας.
Αν θέλετε να φτιάξτε μεγαλύτερο cheese cake - διπλασιάστε ολες τις ποσότητες.

2 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Πιο ελαφρύ αυτό το cheese-cake και συγχρόνως πολύ γευστικό.Του έβαλα μαρμελάδα κεράσι και του πάει πολύ.Ευτυχώς κατάφερα να συγκρατηθώ και έφαγα μόνο δυο κομμάτια.

ιρινι είπε...

Δεσποινα,
Τόσο γλυκο βύσσινο που εφτιαξες, δέν σκέφτηκες να το βάλης, αντι μαρμελάδα, εσυ μπορεις να τρως πολλά κομμάτια, δέν εχεις ανάγκη...
φιλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ