Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Ο άνδρας μου , όπως σας έχω ξαναπεί, λατρεύει μελιτζάνες και πιπεριές. Αυτό είναι αγαπημένο του φαγάκι. Δείτε πως το φτιάχνω.
Υλικά
 18-20 Πιπεριές  μικρού μεγέθους,  1/2 κιλό κιμάς,, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,φρέσκες ντομάτες τριμενες, 1 κουτί ντοματακι κονκασε, 1 κουταλιά κέτσαπ, 1 κουταλιά πελτέ, 1/2 ποτηράκι λευκό  ή κόκκινο κρασί, μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο δυόσμος, 1/2 φλυτζανάκι ρύζι, αλάτι-πιπέρι και τριμμένο τυρί, λαδάκι στην κατσαρόλα να καλυφτεί ο πάτος,,.1-2 πατάτες κομμένες καρέ.

Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι ,και ρίχνω τον κιμά, ανακατεύω να σωταριστη και ο κιμάς καλά.Ρίχνω το κρασάκι,1-2 λεπτά βράσιμο, ρίχνω αλάτι-πιπέρι  και τα μυρωδικά.

Τρίβω τις ντομάτες στο multi  και προσθέτω την κέτσαπ και τον πελτέ. Ρίχνω την σαλτσούλα στον κιμά και σιγοψήνω για 2ο λεπτά . Στο τέλος ρίχνω και το ρύζι  ( βάζω ελάχιστο). Ένα -δυο λεπτά να ανακατευτούν οι τα υλικά, και είναι έτοιμο.

Πλενω και αδειάζω τις πιπεριές. Τις στραγγίζω και τις γεμίζω με τον κιμά(με ζουμάκι μαζί, να μην είναι στεγνές).Τις βάζω στο ταψί, ρίχνω πάνω από κάθε πιπεριά λίγο λαδάκι, αλάτι και πιπέρι και μπόλικο τυρί τριμμένο , κεφαλοτύρι Κρήτης, κατά προτίμηση.

Πολτοποιώ τα ντοματάκια κονκασε μαζί με λίγο λάδι στο multi  και περιχύνω τις πιπεριές.
Κόβω τις πατατούλες σε καρέ κομμάτια, και συμπληρώνω τα κενά στο ταψί.
Ψήνω στους 180, τα πρώτα 45 λεπτά ,σκεπασμένο το ταψί, και μέτα για καμιά ωρίτσα περίπου,.ξεσκέπαστο (όπως κάνουμε για τα γεμιστά)

tip . μπορούμε μαζί με τις πιπεριές να βάλουμε και  ντομάτες ή μελιτζάνες, Εμάς  μας αρέσουν οι πιπεριές , γι αυτό βάζω στο ταψί, μόνο πιπεριές  και επιλέγω μικρούλες που είναι σχεδόν μια πιρουνιά...

6 σχόλια:

Kitchen Stories είπε...

Ριρή, και της κόρης μου αγαπημένο και επειδή η πρόταση σου είναι πολύ "τσαχπίνικη" θα της στείλω το link να το φτιάχνει έτσι στο εξής!

ιρινι είπε...

της αφιερώνω την συνταγή με αγάπη...

kiki είπε...

Ριρήηηηηηηη! Δεν σε προλαβαίνω! Κουλάρισε! Χαχα!
Πολύ μου αρέσουν οι πιπεριές, είτε με ρύζι, είτε με κιμά!

ιρινι είπε...

kiki
εχω πάρει φόρα, φόρα κατηφόρα,και ο θεός ο ιδιος δεν με σταματα....
πες μου τι μαρμελάδα να φτιάξω αυτη την εποχη γιατι μου τελειώνουν, ..φόρα , κατηφόρα.
Πάω να ακούσω το cd να ηρεμήσω
φιλάκια

mia maria είπε...

Και εγώ το ίδιο πήγα να πω! Δε σε προλαβαίνω! Πότε έβαλες το κέικ και δεν το πήρα χαμπάρι; Καλά τα γεμιστά δε λέω αλλά εγώ στο προηγούμενο κέικ κόλλησα:))

ιρινι είπε...

big mama,
αφου εκανα την dulce . να μην κάνω και το κείκ?πάντως το κεικ δεν παίζεται...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ