θα χρειαστούμε :
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπεικιν
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
6 αυγά χωρισμένα
1 και 1/4 κουπας ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1 1/2 κουταλιά ρούμι μαύρο (αν δεν υπάρχει πρόχειρο βάλτε κονιάκ)
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
για το σιρόπιασμα
420 γρ γάλα ζαχαρούχο
360 γρ γάλα εβαπορέ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
γλάσο
480 γρ περίπου dulce de leche
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 30 χ 20.Τινάζουμε καλά να φύγη το περίσσιο αλεύρι.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι , το μπεικιν και το αλάτι.
Με το ηλεκτρικό μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια(τα όποια είναι σε θερμοκρασία δωματίου) για 2 λεπτά περίπου μέχρι να δημιουργηθούν απαλές "κορφές".Συνεχίζοντας το χτύπημα , ρίχνουμε την ζάχαρη "βροχηδόν ",και μόλις τελειώσουμε με την ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους ένα-ένα. Συνεχίζουμε ρίχνοντάς το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα σε τρεις δόσεις.Προσθέτουμε το ρούμι και την βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να χλιαρύνη ελαφρά για 30 λεπτά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος και αναμιγνύουμε πολύ καλά.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε το κέικ σε όλη την επιφάνεια, αρκετές φορές φτάνοντας το πιρούνι μέχρι τον πάτο του ταψιού, και περιλούομαι με το σιρόπι. Θα σας φανεί πολύ, άλλα θα το απορροφήσει σιγά-σιγά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς..Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι, τουλάχιστον 3 ώρες.
Καλύπτουμε με την dulce de leche.
Είναι κέικ με ιδιαίτερη γεύση , και η dulce de leche δεν είναι απαραίτητο να μπη. Από μόνο του το κέικ είναι υπέροχο, σαν ραβανί.. άλλα όχι τόσο σιροπιασμένο, άπλα αισθάνεσαι ότι είναι "δροσερό" με γεύση καραμέλας.
1 σχόλιο:
Ωραίο το κέικ σου.Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε
Δημοσίευση σχολίου