Είναι μια πρόταση για αυτούς που αγαπούν τα αυγά (εγώ έχω εξάρτηση) , γρήγορα και υγιεινά.
Υλικά
1 μικρο ματσάκι σπανάκι ( μόνο τα φύλλα)
2 αυγά φρέσκα
2 κουταλιές λάδι
2 κόμπους βούτυρο ( 1 για κάθε αυγό)
αλάτι-πιπέρι, λίγο ξηρό θυμάρι ή ρίγανη.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τα πλένουμε , τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα μικρο σκεύος σαγανάκι, και σπάμε μέσα τα 2 αυγά.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι, θυμάρι και τον κόμβο βουτύρου πάνω από κάθε αυγό.
Προθερμαίνουμε το grill του φούρνου ( 240 βαθμούς)
Όταν το grill είναι έτοιμο, βάζουμε το σαγανάκι μέσα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά, (αν θέλουμε τα αυγά μας μελάτα ) ή λίγο περισσότερο αν τα θέλουμε πιο σταθερά. Προσέξτε μην τ΄αφήσετε πολύ και στεγνώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου