Συνεχίζω ακάθεκτη το μαγείρεμα στο crock-pot , ενθουσιασμένη ..όσο δεν μπορώ να σας περιγράψω…
Σήμερα , κοτόπουλο με πορτοκάλι..
Υλικά
3-4 στήθη φιλέτα κοτόπουλου
1/2 κούπα μέλι
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια soy sauce
Μανιτάρια φρέσκα , η 1 κονσέρβα
2 κουταλιές κορνφλάουρ (για το δέσιμο της σάλτσας)
1 κουταλιά μουστάρδα.
Σοτάρουμε τα φιλέτα σε 1-2 κουταλιές λάδι να ροδοκοκκινίσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, τον ζωμό, αλάτι , soy sauce και μουστάρδα.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο σκεύος, περιχύνουμε με την σάλτσα , προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ψήνουμε στο low για 41/2 – 5 ώρες.
Όταν το κοτόπουλο έχει ψηθεί, το αφαιρούμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα διατηρώντας το ζεστό.
Διαλύουμε το corn flour σε μια κούπα από τον ζωμό που έχουμε μέσα στο crock-pot , κλείνουμε και βάζουμε στο high μέχρι να πήξη η σαλτσούλα ( αν βιαζόμαστε πολύ κάνουμε το δέσιμο της σάλτσας σε κατσαρολάκι με τον κλασσικό τρόπο).
Σερβίρουμε με ρύζι ΄η πατάτες
Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε μπρόκολο μια ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του φαγητού.
10 σχόλια:
Οπως βλέπω έχεις βολευτεί πολύ την κατσαρολίτσα σου, από την οποίαν συνεχίζουν να βγαίνουν νοστιμιές!!!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Καλησπέρα Ελενα,
Αν την βολευτηκα λέει???Την λάτρεψα!!!χαχαχα!!
Τι ωραίο φαγάκι Ριρή. Φαντάζομαι νοστιμιά!
Vita,
μα πραγματικα νόστιμο ....ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΔΩ???
Άμα σου πω ότι ζήλεψα της τηγανητές πατάτες τί θα μου πεις;; :)
Πολύ βολική αυτή η κατσαρόλα! Δεν την έχω ξαναδεί! Μεγειά!
Μάγδα
Υπέροχη η συνταγή αλλά και η κατσαρολίτσα μούρλια!!!
Λουκούμι θα έγινε!!!
Φαίνεται πεντανόστιμο! Αχ, ζηλεύω την κατσαρολίτσα σου:))
Νοστιμο το φαγακι σου!!
Νοστιμότατο ¨)
Δημοσίευση σχολίου