Σάββατο 9 Ιουλίου 2011
ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΤΡΙΛΕ ΚΑΙ GIVE AWAY!!!
Πρώτα να σας γλυκάνω….
Το όνομα του : “Γλυκό ψυγείου Τριλέ” και μη με ρωτήσετε τι σημαίνει “τριλέ”, δεν ξέρω να σας πω…
Είναι ένα μαμαδίστικο γλυκό, που έφτιαχνε μια αγαπημένη οικογενειακή μας φίλη ,πολλά χρόνια πριν, το ονόμαζε “τριλέ” και ποτέ δεν την ρώτησα για το όνομα του-…ήμουν πολύ απασχολημένη με το να το απολαμβάνω!!!
Για ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ ταψί, θα χρειαστούμε:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
6 φλιτζάνια γάλα ( 3 εβαπορέ και 3 νερό)
2 φάκελα κρέμα άνθος αραβοσίτου
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά βιτάμ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 κουταλιές νερό
1 κουταλιά λεμόνι
Επιπλέον….
1κουτί φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγύ
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
και μισή κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
1. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα.
2. φτιάχνουμε το σιρόπι ( Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη-να πάρει χρώμα καραμελέ- και να είναι ρευστό, μη γίνει καραμέλα….
3. ψήνουμε την κρέμα (όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, ανακατεμένα καλά), μόλις φούσκωση και έχει πήξει ρίχνουμε μέσα το σιρόπι και 2 κουταλιές από τα αμύγδαλα. (κρέμα πραλίνα). Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα μπισκότα στο ταψί , από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα, από πάνω μπισκότα , ξανά κρέμα , και τελειώνουμε με την σαντιγύ.!Σκορπάμε στην επιφάνεια τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, και ..στο ψυγείο να παγώσει!!
πάμε και στο δωράκι!!!!
Για όλες τις φίλες που δεν έχουν φύγει ακόμα διακοπές!!!!
Πατήστε ΕΔΩ, Αφήστε το σχόλιο σας στην συγκεκριμένη ανάρτηση και κερδίστε!!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
9 σχόλια:
Μα τι νοστιμιές είναι αυτές! Νομίζω πως θα το δοκιμάσω φαίνετε υπέροχο!
Πολύ νόστιμη φαίνεται! Την αντιγράφω για να δοκιμάσω να τη φτιάξω σε τούρτα. Άμα τη βάλω σε φόρμα που ανοίγει, τι λες δε θα γίνει;
Τι ωραία αυτά τα γλυκάκια! Απλότητα και ...νοσταλγία άλλων εποχών.
RIRI ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ!!! ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!
Αυτό φεύγει πάραυτα για φτιάξιμο, δεν το συζητώ!!! Θα επανέλθω για εντυπώσεις!!!
Ευχαριστούμε !!!
Γιατί, μήπως εγώ θα το συζητήσω??
Το αντέγραψα και σύντομα θα το φτιάξω!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Νόστιμο, πεντανόστιμο το γλυκό, το μισό ταψάκι δεν θα μου έφτανε.
Φιλιά
Σπέσιαλ γλυκάκι!!!! Φιλάκια
Αν και αργά πια πρέπει να πω ότι το όνομα είναι αλβανικό γιατί απλώς είναι παραδοσιακό γλυκό της Αλβανίας. Σημαίνει «τρία γάλατα», προφανώς γιατί έτσι το φτιάχνουν εκεί. Το φάγαμε στο Πόγραδετς και γλείφαμε τα δάχτυλά μας!!!Το αντιγράφω!
Δημοσίευση σχολίου