Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο ..!!!!!
Το θερμόμετρο σήμερα στο Ηράκλειο έδειχνε 9 βαθμούς!! με πολύ αέρα και κατά περιόδους βροχή!!Στο βουνό ,χαμηλά,τα πρώτα χιόνια!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ!!!!!
Για αυτό και επέλεξα να ψήσω κάτι σε σούπα σήμερα, καθόλου πρωτότυπο μεν, αλλά ότι πρέπει για το κρύο!!
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 1/2 φλιτζανάκι ρύζι
1 κουταλιά βούτυρο
1 κύβο λαχανικών
1 κρεμμύδι τριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
1/2 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
Βάζω στην κατσαρόλα νερό , μέχρι την μέση σχεδόν της κατσαρόλας, προσθέτω το βούτυρο και τον ζωμό , και αφήνω να βράση.
Ετοιμάζω το μείγμα του κιμά:
Σε ένα μεγάλο μπολ ,βάζω τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, αλάτι-πιπέρι και τον μαϊντανό , ζυμώνω καλά, και πλάθω μπαλάκια
Όταν βράση το νερό, ρίχνω μέσα τα κεφτεδάκια και αφήνω να ψηθούν για 20 –25 λεπτά.
Ετοιμάζω το αυγολέμονο:
Χτυπάω τα 2 αυγά σε ένα μπολ ,και ρίχνω σταδιακά και τον χυμό λεμονιού.Προσθέτω σιγά-σιγά,με μία κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το χτύπημα,σιγά-σιγά για να μην “κόψη” το αυγό.
Ρίχνω το αυγολέμονο κυκλικά στην κατσαρόλα ,ανακατεύοντας με την κουτάλα και δεν την σκεπάζω αμέσως διότι υπάρχει κίνδυνος να κόψη…
Τα απολαύσαμε ζεστά-ζεστά, με φρέσκο ψωμάκι από τον αρτοπαρασκευαστή, και φρέσκια μυζήθρα!!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
20 σχόλια:
Θεϊκό φαγητό και ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Καλό βράδυ!
Λατρεύουμε τα γιουβαρλάκια σε όλες τις εκδοχές....ότι πεις ειδικά τώρα!
Ότι πρέπει για το κρύο, τούτο το πιατάκι Ειρήνη μου!
Ακούμε για μεγάλη κακοκαιρία στην όμορφη Κρήτη και πολλές ζημιές, ελπίζω να μην πολύ άσχημα τα πράγματα.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Τελεια τα γιουβαρλακια και με το χειμωνα που ηρθε ακομα καλυτερα!
Το λατρεύω αυτό το φαγητό σε όλες τις εκδοχές, όπως λέει και η Έφη
Τέλεια τα γιουβαρλάκια σου!!!! κι εμείς στο σπίτι τα λατρεύουμε
Καλή εβδομάδα
Καλή βδομάδα καλή μου φίλη!!! μιαμ μιαμ!!!Έχω καιρό να τα φτιάξω!! Με αυτό το κρύο...ότι το καλύτερο!!! Πολλά φιλάκια σου στέλνω!!!
Το πιο αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό!
Καλή εβδομάδα:)
Irini, δεν ειναι κρίμα τόσο νόστιμο φαγητο., να το προτιμάμε μόνο το Χειμώνα???στό σπίτι μας δηλαδή, μόνο με το κρύο τα τρώνε!!
Φιλιά!
Eφη, Κι εμείς το ιδιο Εφη μου, αρκεί να ειναι κρύος ο καιρός!!
Penelope, Τώρα ειναι εντάξειο καιρός Πηνελόπη μου, εχει κρύο μέν, αλλά δεν εχει τον αέρα που μας τρέλλανε κι εκανε τις ζημιές!Ευχαριστώ που νοιάζεσαι!!!
Ελπινίκη, Ευτυχώς που ηρθε ο κρύος καιρός και τα θυμηθήκαμε πάλι!!!
Αγγελική (τι ωραίο ονομα ,αλήθεια!!), χαίρομαι που αγαπάς και εσυ αυτό το φαγητό!
Αsteri, Τελικά ειναι ενα φαγητό που αρέσει σε πολλούς, απ΄΄ οτι βλέπω!!!
Καλή εβδομάδα και σε σένα Αστερακι!!!
ria, αγαπημένη Ρια, σου αναθέτω αποστολή: Bρές την συνταγή για καριόκες του Παπαρασκευά, και σου δίνω οτι....θές.!!!
Φιλάκια!
Big mama, Καλή εβδομάδα νά΄χουμε, με ωραία και νόστιμα φαγητά!!!!
Ένα πιατάκι και για μένα που ήμουν αρρωστούλα;;;; δεν έμεινε τίποτα;;; Την επόμενη φορά Ριρή να φτιάξεις πιο πολύ
Είναι τα δεύτερα γιουβαρλάκια που δοκιμάζω σήμερα, αλλά καθόλου δεν με χαλάει, μιας και είναι από τα αγαπημένα μου φαγάκια!
Καλή βδομάδα εύχομαι!
manousina, αρωστούλα μου εσύ, θα σου φτιάξω εγώ μια κατσαρόλα ολόκληρη!!!
EΛΕΝΑ, Εφαγες 2 μερίδες γιουβαρλάκια σήμερα??Ελα απο δώ, κάτι έχει περισέψει....
Δημοσίευση σχολίου