Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010
GINGERBREAD COOKIES
Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να φτιάξω κουραμπιέδες, μια μικρή δόση , έτσι για να γλυκαθούμε λίγο., αλλά επειδή δεν είχα ξαναφτιάξει gIngerbread cookies απεφάσισα να δοκιμάσω να τα κάνω.
Ακόμα δεν έχω τελειώσει την διακόσμηση τους, ελπίζω μέχρι το βράδυ να τα τελειώσω.
Υλικά
3 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι bakin και 1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη
2 κουταλάκια κανέλλα σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι τριμμένο ginger
1 αυγό
2 κουταλάκια μέλι
1 1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με όλα τα μπαχαρικά.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός ,το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, πολύ καλά, και προσθέτω το αυγό.Προσθέτω το ξύσμα και το μέλι, να ενωθούν καλά τα υλικά, και σιγά-σιγά προσθέτω και το μείγμα αλευριού. Πρέπει να έχω μια μαλακή ζύμη. Την σκεπάζω και την βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες , και αν είναι δυνατόν όλο το βράδυ.
Έτσι σφίγγει η ζύμη ,και μπορώ να την ανοίξω καλύτερα.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, ανοίγω φύλλο και κόβω μπισκοτάκια στα σχέδια που θέλω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 12 –13 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσουν ,και φτιάχνω ένα γλάσσο με 3 κούπες άχνη ζάχαρη, 4 κουταλιές νερό, 1-2 σταγόνες βανίλια, και διακοσμώ.
Άντε…τα κάναμε κι αυτά, αλλά να σας πω την αλήθεια…θα προτιμούσα να είχα φτιάξει τους κουραμπιέδες!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
7 σχόλια:
Hello, tried reading in greek as I lived in cyprus for six years.
still can manage.
Nice recipe will try maybe before christmas.
Yassas.
Nathalie
nato, Hello Nathalie, thank you for being reader of my blog. If you need more explanations in any recipe, pls let me know and i will mail to you in english.
best regards
Είναι πολύ ωραάι τα μπισκοτάκια σου!!! φτιάχνεις άλλη μέρα βρε τους κουραμπιέδες :)
Φιλάκια
Καλημέρα
Πολύ ωραια φαινονται και πολύ γιορτινα με τα σχεδιακια και τις κορδελιτσες!
Αχ πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου και ωραία σχεδιάκια έχεις κάνει.Καλές γιορτές να έχεις
εγω εφτιαξα κουραμπιέδες (θα σας τους κεράσω αύριο) και γιαυτό παίρνω με μεεεεεεγάλη μου χαρά το ροζουλί μπισκοτάκι το οποίο φαίνεται ότι έχει πετύχει τέλεια !!!
και του χρόνου Ριρίκα
φιλια
Asteri
Ελπινίκη
nadia
Maria B,
Ευχαριστώ κορίτσια για τα σχόλια σας, φτιάχνω σήμερα τους κουραμπιέδες για να ...αναπληρώσω !!!
Δημοσίευση σχολίου