Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

101_0611
101_0617
Σήμερα θέλω να σας δώσω την συνταγή  μου για τον Κορμό σοκολάτας ,τον οποίο φτιάχνω τις Γιορτές ,που είναι εύκολος στην παρασκευή του,και πεντανόστιμος.
Τα τρουφάκια μου ,είναι ένα από τα δώρα που δίνω στους φίλους μας  τα Χριστούγεννα ,μέσα σε ωραία χάρτινα κουτάκια,τα οποία στολίζω με διάφορα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ,που όμως ακόμα δεν ‘έχω προμηθευτεί για να μπορέσω να σας τα δείξω.
Η συνταγή για τον κορμό
Υλικά
200 γρ, βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ ζάχαρη
4 αυγά χωρισμένα
200 γρ αλέυρι για ολες τις χρήσεις
60 γρ.τριμμένη αμυγδαλόψιχα
1/2 bakin powder
1/2 κουταλάκι σόδα
60 γρ. κακάο
100 γρ. σοκολάτα λιωμένη
Για την γκανάζ
200 γρ σοκολάτα πικρή
4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ευρύχωρη μακρόστενη φόρμα,
Ρίχνουμε το βούτυρο στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψη. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα-ένα τούς κρόκους,την αμυγδαλόψιχα, το bakin και την σόδα ,το κακάο ,το αλεύρι κοσκινισμένο,και την λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφικτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε σε τρείς δόσεις στο μείγμα του κέικ.Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ,στο κάτω μέρος του φούρνου.
Στα 40 λεπτά τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί,διαφορετικά το αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα.
101_0581101_0582101_0583101_0584
Όταν το κέικ ψηθεί, κόβουμε επάνω την επιφάνεια του οριζόντια, για να το ισιώσουμε.
101_0585101_0586
Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την γκανάζ :
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα την σοκολάτα.
Καλύπτουμε όλο το γλυκό με την ganache , και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
101_0600
Θέλει προσοχή στο χρόνο ψησίματος..Οπωσδήποτε στα 40 λεπτά το τσεκάρουμε. Σήμερα ξεχάστηκα,και μου ξέφυγε λίγο…

----------------------------------------------------------
ΤΡΟΥΦΕΣ
για 25 κομμάτια περίπου

250 γρ, σοκολάτα κουβερτούρα-ειδική για σοκολατάκια
5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι κόκκους Νες-καφέ
3 κουταλιές λικέρ –όποιο μας αρέσει- ή κονιάκ.
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κρέμα την σοκολάτα και τον καφέ..
Αφήνω να κρυώσει λίγο και προσθέτω το κονιάκ και τα καρύδια.
101_0580
Ανακατεύω καλά, και βάζω το μείγμα στο ψυγείο ,για περίπου 1 ώρα ,η μέχρι να παγώσει και να μπορεί να πλάθεται. Αν  σας παγώσει πολύ, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και θα επανέλθει.
Φτιάχνω μπαλάκια από το μείγμα, τα κυλάω σε τρούφα σοκολάτας, ή τρίμα καρύδας και τα βάζω στις ειδικές θηκούλες για τρουφάκια.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
101_0617
Δοκιμάστε τις τρουφίτσες, και κάντε και εσείς τα δωράκια σας….

17 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Σπιτικά δωράκια και τι άλλο!!!!!!
Ακόμη είναι νωρίς για μένα!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πω πωωωωω!!!
Μύρισαν Χριστούγεννα!!!
Και του χρόνου να σαι καλά, να ξαναφτιάξεις υπέροχα γλυκάκια για τους φίλους σου!!

Vasiliki είπε...

bravo riri mou!!ola ta kaloudia sou orea!!!ta spitika dorakia ine oti kalitero!!!kai tou xronou na ise kala na ta xanaftiaxeis!!!filia!!!

eva είπε...

Ωραία κεράσματα!!!
Μύρισαν Χριστούγεννα,όπως λέει και η Έλενα!
Φιλάκια Ριρή μου!!!

RIRI είπε...

Ξανθή,Αυτός ο μήνας ειναι γεμάτος απο ονομαστικές εορτές,και τα τρουφάκια ειναι χρήσιμα. Τα των εορτών θα φτιαχτουν γύρω στις 20 του Δεκέμβρη..Εχουμε δουλειά μπροστά μας...

RIRI είπε...

ΕΛΕΝΑ,
Σε ευχαριστώ Ελενα μου για τίς ευχές, και ανταποδίδω.
Καλό Βράδυ!!

RIRI είπε...

Vasiliki,
Kαλησπέρα Βασιλική μου, εσύ τι θα φτιάξης?, πές μας κανένα Σουηδικό γλυκάκι...
Φιλιά

RIRI είπε...

eva,
παντού, σε οποιο blog πάω, τέτοια κεράσματα βλέπω Εύα μου, εχω και εγώ αδυναμία στά γλυκάκια..και ξεκίνησα!!
Καλό βράδυ και φιλιά!

kiki είπε...

Ριρή δείχνει υπέροχος!!!!

Vasiliki είπε...

kalimera riri mou!!
sou stelno me agapi mia sintagi pou ftiaxno!
12 freska ntantlar
100gr mantelmassa
1k gl koniak i amareto
25gr amygdalo kavourdismeno
6 k gl nuttela i merenta
200gr mauri kouvertoura
xarazis ta dadlar kai vgazis to koukoutsi.trivis tin amygdalopasta kai tin anamigniis me to amygdalo vazis kai to koniak anakateuis apala.se kathe dadler vazis miso koutalaki merenta gemizis me to migma amygdalopastas klynis elafra to anigma,lionis tin kouvertoura kai me 2 pirounia ta voutas sti sokolata afinis se ladokola na kriosoun kai vazis se ydikes thikes opos tis troufes.kali epitixeia kai elpizo na sou aresoun fili mou!!!kales giortes filia pola!!

big mama είπε...

Πολύ όμορφα και τα δυο! Να ρωτήσω κάτι, ποιά είναι η κουβερτούρα-ειδική για σοκολατάκια;

RIRI είπε...

kiki, την συνταγή μου την ειχε δώσει εδώ και χρόνια μιά φίλη, και επειδή ειναι ευκολη αλλά και νόστιμη, την κράτησα...
Φιλάκια

RIRI είπε...

big mama, Ειναι η σοκολάτα υγείας με μέτρια περιεκτικότητα σε κακάο, περίπου 40-45.
Οχι η bitter κουβερτούρα που εχει περιεκτικότητα 45-85 .
Φιλάκια big mama!!!!

RIRI είπε...

Vasiliki,
Βασιλική μου σε ευχαριστω πάρα πολύ, θέλω οποσδήποτε να φτιάξω το γλυκάκι σου, αλλα δεν καταλαβαίνω μερικά σημεία, αν μπορείς επανέλαβε
1.Τι ειναι τα dadlar??
2.Ποιά ειναι η ποσότητα του κονιάκ και της nuttela , διότι δείχνει 1 κιλό κονιάκ και 6 κιλά nutella.
3. αν κατάλαβα καλά, η γέμιση αποτελείτα απο μισό κουταλάκι nutella και αμυγδαλόπαστα???
Οποτε μπορείς σε παρακαλώ πολύ, εξήγησε μου, θέλω οποσδήποτε να τα φτιάξω!!!!
Σε φιλώ!!!!!!

ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ είπε...

Ριρή μου πολύ όμορφα τα γλυκάκια σου, τα τρουφάκια σίγουρα είναι χρήσιμα τέτοιες μέρες.
Καλές γιορτές να έχουμε.

Vasiliki είπε...

1 koutalaki tou glykou koniak kai 6 koutalakia merenda
ta dadlar ine oi xourmades .ego perno tous megalous freskous ginonte pio orea ta glykakia.euxome na me katalaves oti apories exeis rotise me!filia pola!!!

Asteri είπε...

Tι θα κάνω εγώ τώρα;;;; πωπω γέμισα σάλια λέμεεεε χεχεχε τέλεια!!!!! όλα!!!
Αααα κι εγώ πάντα στους δικούς μου τους κάνω δωράκια γλυκά από τα χεράκια μου :)
Πολλά φιλάκια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ