Τελικά, έχω πρόβλημα με το ‘’τσίμπημα””στα λυχναράκια, για να πάρουν γνωστό σχήμα..Χρόνια προσπαθώ και δεν τα καταφέρνω.
Σήμερα που δοκίμασα την συνταγή της
Vita , ανέβηκα ένα level , αλλά ακόμα δεν είναι όπως πρέπει.
Η συνταγή βέβαια είναι εξαιρετική, και είναι πεντανόστιμα, αλλά ήθελα να είναι πιο…λυχναράκια..
Και βέβαια ,με πόνεσαν τα πόδια μου να στέκομαι τόση ώρα,μέχρι που πήρα το ζυμάρι και έκανα …κουλουράκια, τα οποία είναι επίσης απίθανα!!!
Νομίζω Vita, ότι πρέπει όταν συναντηθούμε, να κρατάς ένα κομμάτι ζυμάρι και να μου το δείξης !!…(χαχαχα)
Αν δεν σας επηρεάζει το σχήμα ,, παρακαλώ κεραστείτε!!!!!!!
17 σχόλια:
Συνήθως λυχναράκια φτιάχνω το Πάσχα!
Μια χαρά σου έγιναν, γιατί δεν σ' αρέσουν!!
Γεια στα χέρια σου!!
Στο ¨τσίμπημα" κι εγώ υστερώ πολύ αλλά στο να τα φάω είμαι πρώτη!!
Για να διατηρηθεί το σχήμα του τσιμπήματος και μετά το ψήσιμο, πρέπει η ζύμη να είναι σχετικά πιο σφιχτή (απ'οτι προηγουμένως που μας άπλωσε) και να μπεί σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο (να έχουν σβήσει τα λαμπάκια, φθάνοτας την θερμοκρασία).
Αυτά είχε πει η Κα Βαρβάρα, γειτόνισσα και φίλη της μητέρας μου και από τότε που τα ακολούθησε, δεν είχε ξανά αποτυχία.
Θέλει υπομονή η προθέρμανση!
Πάντως σαν καλά μου φαίνονται και νόστιμα θα είναι σίγουρα.
Καλό απόγευμα
Κάπου και μάλλον σε εκπομπή του Μαμαλάκη σε νησί αν δεν κάνω λάθος, έδειχναν λυχνααράκια και πάντα αν δεν τα μπερδεύω, τα κένταγαν με το ψιλό βελονάκι του πλεξίματος!
Δεν τα έχω φάει ποτέ και κάθε φορά που τα βλέπω τα ζηλεύω!
Πολύ ωραία τα έφτιαξες!
Σε ευχαριστω..Ριρι μου!! θα παρω γιατι ειναι αγαπημενα!!!και να σου πω εγω τη VITA γιατι δεν την ξερω...παω μια βολτα να τ βρω!!!
Σε φιλω!
Καλά δεν έχω δει πιο προκομμένη από σένα.Μέχρι να βάλεις κάτι στο μυαλό σου το έχεις κιόλας φτιάξει.Καλέ μια χαρά είναι και στην εμφάνιση.
Εγώ θα διαφωνήσω με το Δύσπιστο.Δεν θέλουν πολύ σκληρή ζύμη για να μη γίνουν σαν μπισκότα.Μπορεί να φαίνονται σαν τάρτες αλλά δεν είναι γαλλικές.Κρητικές είναι :-)
Σιγά μην μας πειράξει το σχήμα..κι εδώ που τα λέμε μια χαρά είναι. Στην επόμενη δόση θα γίνουν ακομα καλύτερα.
Μπραβο σε σενα και στη Vita για την ωραία συνταγή.
ΕΛΕΝΑ, εμείς στην Κρήτη, τα τρώμε ολες τις εποχές, και ιδιαίτερα οταν υπάρχει καλή μυζήθρα , στους φούρνους δε, βρίσκεις πάντα!
Καλό Βράδυ
Ξανθή, το ιδιο και εγώ, ποτέ δεν λέω οχι στο καλιτσούνι!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, Τόν φούρνο πάντα τον προθερμαίνω πολύ καλά, κάτι άλλο κάνω λάθος, και θα διορθωθεί μόνο αν φτιάξω μαζι με κάποια που ξέρει καλά, καί βλέπω ακριβώς τι κάνει!!Επιμένω εχει κάποιο τρύκ, που δεν μεταφέρεται διαβάζοντας μια συνταγή.Η Vita,εβαλε και φωτογραφίες και πάλι δεν βγήκαν σωστά!!Πάντως τα τσακίσαμε απο το πρωί!!!!
Εφη μου, αυτό με το βελονάκι δεν το ξέρω, ισως αφορά κάτι παρόμοιο, πάντως νόστιμα ειναι!!!
lourdi,και δύο και τρία να πάρης, πήγαινε να βρής την Vita, να δής την original συνταγή, .Πως και δεν την έχεις επισκεφτή μέχρι τώρα???
Φιλάκια και καλό βράδυ!
Vita, τι προκομένη , αυτά που βλέπεις ειναι τα πιο αξιοπρεπή σε σχήμα, βέβαια η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται, ειδικά το ζυμαράκι ειναι τόσο ντελικάτο ,σωστό στην ζάχαρη και πλάθεται πάρα πολύ εύκολα!
Αλλά ΦΥΣΙΚΑ και θα συνεχίσω να προσπαθώ!!Μέχρι το Πάσχα , πρώτα ο Θεός,ελπίζω να σου στείλω κέρασμα!!!
Σε ευχαριστω, και σε φιλώ
Marion, Ειναι κρίμα τόση νοστιμιά να μην εχει και την ανάλογη εμφάνιση!Αλλά ,βεβαίως, θα συνεχίσω την προσπάθεια!!!
Καλό βράδυ!!
ΕΛΕΝΑ, εμείς στην Κρήτη, τα τρώμε ολες τις εποχές, και ιδιαίτερα οταν υπάρχει καλή μυζήθρα , στους φούρνους δε, βρίσκεις πάντα!
Καλό Βράδυ
Αααα θα κεραστώ οπωσδήποτε!!!!!!!
Φαίνονται πεντανόστιμα τα άτιμα!!!
Φιλάκια
Καλό μήνα!
Tι ωραία τα λυχναράκια σου!
Ζηλευτά!
Μπράβο κορίτσσια μου!
Φιλάκια και καλό Σκ!
Δημοσίευση σχολίου