Οι κουταλίτες είναι μια παραδοσιακή λιχουδιά (δεν ξέρω αν με την ίδια ονομασία τους βρίσκουμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδος) –μοιάζουν με τηγανίτες και γίνονται με νερό και αλεύρι.!
Ετοιμάζονται πολύ γρήγορα, και συνοδεύονται με πετιμέζι ή μέλι ..
Σκέφτηκα λοιπόν πριν ξεκινήσετε πρωί-πρωί της Κυριακής να ασκήσετε το εκλογικό σας καθήκον, να κεραστείτε κουταλίτες , για να γλυκαθείτε……
Στο Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας
εδω , είδα ότι οκ. Αποστολάκης φτιάχνει τους κουταλίτες προσθέτοντας και χυμό πορτοκάλι, και επειδή το είδα σαν μία ενδιαφέρουσα πρόταση , τους έφτιαξα με πορτοκάλι.
χρειαζόμαστε
200 ml νερό
200 ml χυμό πορτοκαλιού
αλεύρι για όλες τις χρήσεις , όσο χρειαστεί να φτιάξουμε ένα πηχτό χυλό (περίπου 3 φλυτζ.)
αλάτι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
πετιμέζι , ή μέλι, ή ζαχαροκανέλα
Αναμιγνύουμε τα 4 πρώτα υλικά , μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι . ψήνουμε από την μία πλευρά, και γυρίζουμε τους κουταλίτες να ψηθούν και από την άλλη (να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά)
Τις βγάζουμε με σουρωτή κουτάλα, και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Και τους σερβίρουμε με πετιμέζι - με ζάχαρη και κανέλα , η με μέλι και κανέλα!!!
Η κόρη μου , βάζει και σιρόπι σοκολάτας!!!!
Άντε και σε καλή μεριά η ψήφος σας, μπας και δούμε άσπρη μέρα!!!!
4 σχόλια:
Πολύ λαχταριστες φαινονται οι κουταλιτσες σου... περνω και παω για ψηφο!
Φιλακια
θα παρω να γλυκαθω... γιατι με τους αχρηστους τους πολιτκους.... καλημερααααααααααααα....
Εμείς αυτό το λέμε τηγανίτες και το συνοδεύουμε με μέλι, ωραία ιδέα και το πετιμέζι.
και με τυράκια κι αλλαντικά μια χαρά τρώγονται αν θέλουμε να αποφύγουμε τα γλυκά
Δημοσίευση σχολίου