Αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό , συνήθως ψήνεται στην γάστρα, σήμερα όμως το έψησα στο ταψί του φούρνου,γιατί γνωρίζοντας πόσο νόστιμες γίνονται οι πατατούλες που το συνοδεύουν, ήθελα αρκετό χώρο ,και η γάστρα δεν εξυπηρετούσε.
Έχω μια φίλη αγαπημένη, την Έλλη, που το φτιάχνει εκπληκτικά!! Η Έλλη λοιπόν μου έδειξε πως να φτιάχνω αυτό το ψητό , και την ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνταγή της!!
Χρειαζόμαστε
Κρέας χοιρινό (ζητάμε από τον κρεοπώλη το “στρογγυλό “ κομμάτι 1.200 κιλ. περίπου)
χυμό 2 πορτοκαλιών
χυμό 1 λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο(εγώ έβαλα λιγότερη)
3 κουταλιές μουστάρδα (για το κρέας) και 2-3 για τις πατατούλες.
1 κύβο βοδινού
αλάτι-πιπέρι-θυμάρι
ελαιόλαδο
3 κουταλιές corn flour
1 κουταλιά σόγιας
πατάτες
Πως το κάνουμε.
Αλατωπιπερώνουμε το κρέας , το χαράζουμε ελαφρά, μπήγομαι το σκόρδο εκεί που χαράξαμε
Στίβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι, βάζουμε τον χυμό σε ένα σέικερ, προσθέτουμε την μουστάρδα , λάδι, θυμάρι και συμπληρώνουμε το σεικερ μέχρι να γεμίσει με τον ζωμό που έχουμε φτιάξει από τον κύβο βοδινού)
Περιχύνουμε το κρέας , και αλείφουμε με λίγη έχτρα μουστάρδα την επιφάνεια του κρέατος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, και τότε προσθέτουμε τις πατάτες τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει, τις έχουμε ανακατέψει με μουστάρδα και λίγο λεμόνι.
Ψήνουμε για 2-2 1/2 ώρες επιπλέον.
Σημ . Αν το κρέας μαριναριστή απο το προηγούμενο βράδυ στην μαρινάδα που φτιάξαμε , γίνεται πιο τρυφερό και νόστιμο!Το κρέας επίσης μπορεί να καλυφτη με φέτες πορτοκαλιού για πιο εντονη γεύση!!!
20 λεπτά πριν τελείωση το ψήσιμο , παίρνω από το ταψί ζωμό περίπου 1 φλιτζάνι, διαλύω μέσα 3 κουταλιές corn flourκαι και 1 κουταλιά σόγιας, το ρίχνω στο ταψί και ολοκληρώνω το ψήσιμο.Έτσι η σαλτσούλα γίνεται πιο παχύρευστη!
22 σχόλια:
Ήρθαααααααααααααα που είναι η μερίδα μου :)))
Astri, εδω ειναι ,κόπιασε να φάμε...
this sounds awesome~!
Pegasuslegend, thank you dear Claudia!!
Καλά, ούτε συνεννοημένοι να είμαστε!
Προτείνω ανταλλαγή μερίδων.
ΥΓ: Μόλις είδα την ειδοποίηση για το δικό σου σχολιο. Πάω να Δω τι μου σέρνεις!! ΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, τέτοια σύμπτωση!!!και δεν σου εσειρα τίποτα σήμερα!χα χα!!
Καλε το ιδιο εφτιαξα εχθες μονο που εγω δεν εβαλα πορτοκαλι η χαζη δεν το σκεφτηκα.....
Τελειο με το πορτοκαλι!
Τόσο λαχταριστο!
Μπράβο Ριρή..
Φιλια
πουαντερι, κι εγώ ξέχασα να βάλω μέλι...!!
Ελπινίκη, ευχαριτώ, καλή σου μέρα!
Δοκίμασα ήδη από του Δύσπιστου τώρα ήρθα κι εδώ! Λίγες πατατούλες παραπάνω για μένα!
pentanostimo to ekanes to fagaki sou riri nou.gia sta xeria sou.
kali sou mera kai kali eudomada
Λίλα, οι πατατούλες τέλειωσαν χαρά μου, θέλης λίγο κρεατάκι?
Φιλιά
Vasiliki, Καλή εβδομάδα και σε σένα Βασιλική μου, και ευχαριστω για τα καλά σου λόγια!
Μέλωσαν κρέας και πατάτες κι εμείς εδώ απ έξω να μας τρέχουν τα σάλια και να μη βρίσκουμε ούτε πατατούλα :)
Κι εγώ Ριρή αποφεύγω τα σκορδάτα!!
Λουκούμι έγινε!!!!
Γεια στα χέρια σου και στης Έλλης που σου έδωσε τη συνταγή
Φιλιά
Καλό απόγευμα
Μια στιγμή να μαζεψω τα σάλια που μου τρέχουν:))
Καλή εβδομάδα Ριρή!
Νοστιμότατο... Εδω συνηθίζουν να καλύπτουν το χοιρινό κρέας, με μαρμελάδα πορτοκαλιού. Καλή εβδομάδα και καλώς σε βρήκα!!
Ριρή δεν πρόλαβα να μαγειρέψω σήμερα λόγω ότι κοιμόμουν μετά το ξενύχτι, θα μας κάνεις το τραπέζι;
gvarvakis, Nα σού πώ επίσης, οτι κάναμε βούτες στο ταψί!!!με ζεστό ψωμάκι , μόλις ειδαμε οτι δεν ειχαμε άλλες πατάτες, καιφάγαμε και ολη την σάλτσα!!τέτοια νοστιμιά..
φιλιά πολλά
big mama,Καλή εβδομάδα και σένα Μαρία μου!!!!
Εvie, Kαλώς όρισες Εvie μου!!Μου άρεσε πολύ η πρόταση με μαρμελάδα πορτοκάλι, συνήθως εγώ βάζω μέλι, αλλά θα δοκιμάσω και την μαρμελάδα!!
Φιλιά
ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, Μαρία να αφήσης τα ξενύκτια και να τρέξης στην κουζίνα σου...γρήγορα!!!!Εδώ δεν έμεινε τίποτα για να σε φιλέψω.. κάνε ομελέτα!! Φιλάκια πολλά
Δημοσίευση σχολίου