Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010
ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!!!!!!!
Δεν υπερβάλλω αν πω, ότι είναι το νοστιμότερο γλυκό πορτοκαλιού που έχω δοκιμάσει!!! VITA..τέλος η αγωνία σου ..τα κατάφερα, εξάλλου οι οδηγίες σου ήταν τόσο σαφείς,ακόμα και στο δέσιμο του σιροπιού, βοήθησε η ένδειξη χρόνου που είχες με το θερμόμετρο!!!ακριβώς όταν έδειξε 105 , το κατέβασα κι ας φαινόταν ελαφρώς αραιό. Όταν κρύωσε ,το δέσιμο στο σιρόπι ήταν τέλειο!!
Μέχρι τώρα έφτιαχνα γλυκό πορτοκάλι με την φλούδα ρολό, κτλ… Εδώ όμως,..τρώμε πορτοκάλι , φλούδα και σάρκα , γι΄αυτό και μου αρέσει τόσο πολύ!
Αλλά, είδατε πως το φρόντισα…. κορδελάκια πορτοκαλί, ετικετούλες Merry Christmas……
Τώρα χρειάζομαι και καλή συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι, με κομμάτια φρούτου μέσα!!
Υποδείξτε μου παρακαλώ αν έχει κάνει κάποιος ανάρτηση και δεν την έχω δει!
Vita, ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωω!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
14 σχόλια:
Καλημέρα!!!
Κυριακή πρωί, να ξυπνάς με τέτιο γλυκό, πως να μην πάει καλά η μέρα!!
Εγώ το γλυκό πορτοκάλι, από τα παιδικά μου χρόνια, το είχα και σαν μαρμελάδα. Μου το έκοβε η μητέρα μου κομματάκια σε πιατάκι του καφέ και εντάξει.
Μαρμελάδα έκανα και θα την βρεις ΕΔΩ, όπου λέω και από που την έκλεψα.
Μόνο που ήταν μικρή ποσότητα και όχι εκείνα τα τεράστια βάζα της μαμάς μου.
Περιμένω ανάρτηση, με τα σχετικά tips που σίγουρα θα σκεφτείς.
Καλή Κυριακή
Ουφ ανάσανα! :-)
Καλοφάγωτο καλή μου.
Και πόσο το περιποιήθηκες! Χρυσοχέρα είσαι.
Γεια σου, καινούργια μου φίλη! Είμαι ισπανίδα, αλλά έζησα στην Αθήνα για μελέτη και έρευνα!
Όμορφες τσάντες, πολύ ρομαντικό στυλ!
Έτυχε να διαβάσω τη συνταγή σου και είδα ότι σε ενδιαφέρει την μαρμελάδα πορτοκάλιου με κοματάκια. Εγώ κάνω μαρμελάδες από όλα τα φρούτα (και πεπονι και καρπούζι!!!!)
Για την μαρμελάδα πορτοκαιού χρισιμοποιώ χοντρά πορτοκάλια με χυμό. Τις καθαρίζω και της βγάλο το λευκό στρώμα που έχουν τα κομάτια μεταξί τους.
1 κιλό Πορτοκαλί, 1 κιλό ζάχαρη.
Βάλετε τα πορτοκάλια κάτω σε χοντρά κομμάτια, τη ζάχαρη πάνω και αφήστε το να σταθεί μια μέρα. Βράζουμε όχι πολύ, αρκεί να δέσει το σιρόπι και να μην φέυγει το χρώμα πορτοκαλί.
Δεν νομίζω ότι σε έχω βοηθήσει πολύ, αλλά σας εύχομαι καλή Κυριακή. Φιλιά και αγκαλιές.
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, ...εχω ηδη βράσει τα πορτοκάλια και προχωρώ....Θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα!!!!
Καλή σου Μέρα!
Vita, νάσαι καλά κοπέλα μου με τις ωραίες σου συνταγές και το μεράκι σου!!!
Veronica Marsa, Καλώς ηρθες στο σπιτάκι μου!!!Χίλια ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου!!!Εισαι Ισπανία τώρα ή άκόμα Αθήνα????
Φιλιά Πολλά όπου και νάσαι!!!
Ριρή η συσκευασία σου τέλεια :)
Πολύ όμορφα τα στόλισες.
Και το γλυκάκι φαίνεται σούπερ
Μπράβο σου :)
αγαπημένο γλυκάκι, πανέμορφη η συσκευασία
Marion
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
Σας ευχαριστω!το γλυκάκι ειναι σούπερ χάρη στη εξαιρετική συνταγή της Vita.
Οσο για το στόλισμα, με τόσα υφάσματα
και κορδελάκια γύρω μου...περισεύματα απο αυτα που φτιάχνω...ειναι πολύ εύκολο να τα στολίσω!!!
Καλό σας απόγευμα-φιλάκια
kalispera riri!
kalofagoto to glykaki sou!oreo kai to xroma tou alla kai ta vazakia poli omorfa!sou euxome kali eudomada!
η απλουστερη μαρμελαδα πορτοκάλι...βάζεις για μια ωρα ολοκληρα τα πορτοκαλια....τα στραγγίζεις και τα ψιλοκόβεις...τα ζυγίζεις και βαζεις την ιδια ποσοτητα ζαχαρης...βράζεις πρωτα σε δνατη φωτια και κατοπιν χαμηλώνεις σε μετρια για 20 λ. σκεπασμενη...γεμιζεις βαζα και σφραγιζεις αναποδογυρίζοντας
Vasiliki, καλή Εβδομάδα Βασιλική μου, χαιρετίσματα στη μακρυνή Σουηδία!!!
Cook, σε ευχαριστώ πολύ, 'ετσι κάπως έγινε η μαρμελάδα, αλλά δεν ήξερα οτι πρέπει να ειναι κλειστή η κατσαρόλα!!!Τήν επόμενη φορά!!
Καλό Βράδυ!
η κατσαρολα κλεινει μονο για να βραζει καλα το νερο....αν εσενα σου προκυπτει και ξεσκεπαστη...ολα καλα!
Δημοσίευση σχολίου