Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010
ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΤΗΣ ΦΟΝΗΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ)
Είναι εντυπωσιακό όταν οι συνταγές περνούν από χέρι-σε χέρι ,και πολλές φορές δεν ξέρεις από που ξεκινούν και σε ποιόν θα καταλήξουν..
Έτσι και αυτή η συνταγή, που φτιάχνει η Ριρή, της την έδωσε η θεία Νίκη, που της την έδωσε η Φόνη, που την βρήκε από……..και πάει λέγοντας..
Επειδή είναι ένα πεντανόστιμο ,ευωδιαστό και εύκολο στην εκτέλεση του κέικ , σας το παραθέτω ,και ελπίζω να συνεχιστή η αλυσίδα.. αλλά θα το λέμε της… Φόνης , γιατί είναι εντυπωσιακό όνομα και δεν θα το ξεχνάμε.
Υλικά
1 κούπα βούτυρο φυτίνη (εγώ χρησιμοποιώ μαργαρίνη)
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
3 κουταλάκια bakin powder
ξύσμα 2 λεμονιών
Για το Σιρόπι
3/4 κούπας νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
χυμό από 1 κανονικό σε μέγεθος λεμόνι
φλούδα λεμονιού
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το bakin powder.
Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψη,ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά..και ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνουμε για 50-55 λεπτά,(τεστ οδοντογλυφίδας)
Στο μεταξύ , φτιάχνουμε το σιρόπι (βράζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρολίτσα να δέση ελαφρά το σιρόπι) περίπου 7-8 λεπτά, και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν το κέικ βγει από το φούρνο , το τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια μέχρι το ν πάτο της φόρμας και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Να επισημάνω ότι , με το σιρόπι καταλαβαίνεις το λεμόνι, το νοιώθεις…για αυτό αν δεν σας αρέσουν οι ξινές γεύσεις μη το σιροπιάστε.
Αφήστε το η σκέτο, η φτιάξτε ένα γλάσσο με άχνη και λίγο λεμόνι και στολίστε το.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
12 σχόλια:
Ax!!! βρε Φόνη....δολοφόνη!!!!
Με τσακίσατε μιλάμε!!
Μόνο που είδα την πρώτη φωτογραφία.... άρχισαν να τρέχουν τα σάλια μου!!!!
Πειράζει που θέλω ΚΑΙ από αυτό???
αγαπημένη γεύση και δίχως σιροπάκι μια χαρά το τρώω!!!
Να χα λιγο τωρα...
Εμένα της ... ξινής, ότι έχει λεμονάκι είναι λαχταριστό!!!
Τέλειο το κεκάκι της Φόνης!!!
Λίλα
LiViLaVi
Ελπινίκη
ΕΛΕΝΑ,
Μιά αδυναμία στα κείκ την έχετε και εσείς σαν και μένα!!!!Σας το κερνάω με ολη μου την καρδιά!!!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, κι εμένα μου αρέσει περισσότερο χωρίς σιρόπι, γιατί μπορώ να το απολαύσω με το καφέ μου, ενώ σιροπιαστό και καφές..δέν λέει!
Έχω τρελλή αδυναμία κι εγώ στα κέικ και στα σιροπιαστά και τα δύο μαζί τώρα με κάνουν πύραυλο, μέχρι που μπορεί να το φτιάξω αύριο!!
Καλό ξημέρωμα.
Μαρια Πιούκα, Μαρία μου να το φτιάξης ,περιμένω εντυπώσεις!
Φιλιά
Μολις τωρα συγκεντρωνω τα υλικα να φτιαξω αυτο το κεικ
Εφτιαξα το κεικ εχει γινει φανταστικο μου φουσκωσε αρκετα. Μαζι με το ξυσμα λεμονιου εβαλα και φλουδα λεμονιου πολυ ψιλα κομενη σε μπαστουνακια παρα πολυ λεπτα. Το ιδιο εκανα και στο σιροπι. Ειναι ολα τα λεφτα
Εφτιαξα το κεικ εχει γινει φανταστικο μου φουσκωσε αρκετα. Μαζι με το ξυσμα λεμονιου εβαλα και φλουδα λεμονιου πολυ ψιλα κομενη σε μπαστουνακια παρα πολυ λεπτα. Το ιδιο εκανα και στο σιροπι. Ειναι ολα τα λεφτα
Δημοσίευση σχολίου