Η συνταγή περιλαμβάνει και παγωτό !!–Ο καιρός ήταν γλυκός σήμερα, και απεφάσισα να φτιάξω αυτά τα brownie cupcakes, που είναι βέβαια επιβαρυντικά από άποψη θερμίδων ,αφού σερβίρονται με Σαντιγύ και παγωτό ,αλλά είναι και νόστιμα, και μιά στις τόσες…δοκιμάζω μια μικρή μπουκίτσα..(Η δίαιτα μου θα κρατήσει ακόμα 2 εβδομάδες)!Όμως όταν έφτασε η ώρα να βάλω το παγωτό, ανακάλυψα ότι κάποιο…ποντικάκι είχε εξαφανίσει το παγωτό που νόμιζα ότι είχα! Σίγουρα δεν ήταν τόσο καλό ,όσο τις φορές που χρησιμοποιώ παγωτό. Το παγωτό, λειτουργεί σαν ‘’καταπραϋντικό”” στην μεγάλη δόση σοκολάτας,δροσίζει και απογειώνει την γεύση!.Αλλά..είπαμε, το ποντικάκι..!!!
Θα σας πω όμως πως γίνεται και εσείς αν το φτιάξετε θα βάλετε και παγωτό
ΥΛΙΚΑ
6 κουταλιές βούτυρο
240 γρ, σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κυματάκια
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια υγρή βανίλια
3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ
1/4 κούπας κακάο
1/8 κουταλάκι σόδα
παγωτό
Σαντιγύ
και σοκολάτα
ganache–που θα φτιάξουμε με
180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175.
Προετοιμάζουμε την μαφινιέρα μας, εγώ έκοψα και χαρτάκια για να κάνω ‘’αυτοσχέδιες ‘’ θηκούλες.
κοσκινίζω σε μπολ , το αλεύρι ,το κακάο και την σόδα.
Σε μέτρια θερμοκρασία, λιώνω το βούτυρο και την σοκολάτα
Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μιξεράκι την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια.Προσθέτω το μείγμα αλευριού, και μετά την λυομένη σοκολάτα.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ NA πολυχτυπηθούν!
Γεμίζω τα χαρτάκια μου μέχρι την
μέση(μη ξεχνάτε θα μπουν από πάνω γκανάς και Σαντιγύ-γι αυτό δεν θέλουμε πολύ μεγάλα και φουσκωτά cupcakes.)
Ψήνουμε για 12-14 λεπτά..(δεν πρέπει να παραψηθούν). Αφήνουμε να κρυώσουν, και ετοιμάζουμε την ganache.
Βάζουμε την σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ,μέχρι που αρχίζει να βράζει. Αδειάζουμε την κρέμα στο μπολ με την σοκολάτα, αφήνουμε 1-2 λεπτά, και μετά ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα 2 υλικά.
- Φτιάχνουμε Σαντιγύ χτυπώντας μία φυτική κρέμα γάλακτος., και είμαστε έτοιμοι να το στήσουμε ως εξής:
Πάνω από κάθε cupcake, βάζουμε μία μπάλα παγωτό.
από πάνω , την ganache
από πάνω –Σαντιγύ
Και στολίζουμε με ένα κερασάκι maraschino!
και μετά κάνουμε 2 ώρες βάδην..για να φύγουν οι θερμίδες και οι ενοχές!!!!
12 σχόλια:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!
kalimera riri!
ti orea glykakia mas eftiaxes!bravo!mou eftiaxes tin imera!na ise kala kai kali eudomada
Μες την φάντασια και την δημιουργία σε βρίσκω Ριρίκα !!!
πολυ ωραία τα κεικακια σου !
καλημέρα και καλή βδομάδα
georgiaxara, αλήθεια σου αρέσουν? με παγωτό ειναι καλύτερα!Φιλιά
Vasiliki μου, Καλημέραααα!!!
Χαίρομαι που σου εφτιαξα διάθεση!
Καλή εβδομάδα και σε σένα..
Maria b, Απο δημιουργία δεν ξέρω, αλλά απο φαντασία ,ναί,καλά τα πάω!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα νά΄χουμε!
Πωπω, τι μας κάνεις!!!! Υπέροχο γλυκό! Έχεις δίκιο, με παγωτό απογειώνεται! Να'σαι καλα!!!
Καλέ τι όμορφα που είναι και τι ωραία παρουσίαση. Τις εξωτερικές θηκούλες εσύ τις έφτιαξες χρυσοχέρα μου;
Emmanouela, Χαίρομαι που σου αρέσει, εσύ που φτιάχνεις τόσο ωραία και πρωτότυπα γλυκά,να το δοκιμάσης!
Καλό βράδυ...
big mama,τώρα μου εβαλες ιδέες , δεν το ειχα σκεφτεί για θηκούλες, ασε να το δώ..
Φιλάκια
Θέλω θέλω θέλω!!!!!! Μιαμμμμμμμμμμμμμμμ ΥΠΕΡΟΧΑΑΑΑΑ
Ωωω να είχα ένα!!!
Δημοσίευση σχολίου