Νοστιμότατη πίτα, και κυρίως εύκολη, δεν χρειάζεται να ανοίξουμε φύλλο, λίγα τα υλικά και είναι μια καλή λύση για τα βράδια, που θέλουμε να τσιμπολογήσουμε κάτι ελαφρύ, ή να την προσφέρουμε στους φίλους που μας χτύπησαν ξαφνικά την πόρτα...
Υλικά
450 γρ τυρί ricotta ( το έχω κάνει και με mascarpone)
4 αυγά
1/4 φλυτζ. παρμεζάνα τριμμένη
3/4 απο μικρό κουταλάκι αλάτι
1/4 φλυτ. γάλα ελαφρύ
1 κουταλιά αλεύρι καλαμποκιού
λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
3 περίπου μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190. Σε ένα μεγάλο μπολ ,ανακατεύουμε με πιρούνι το τυρί,τα αυγά, την παρμεζάνα το αλάτι και το πιπέρι, να γίνουν ένας παχύς χυλός .
Διαλύουμε στό γάλα το αλεύρι , και το προσθέτουμε στον χυλό. Ρίχνουμε και το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ φλάτ πιάτο , ή σε ένα ταψάκι πίτσας ακόμα καλύτερα- 24 εκατ. . Αυτό που εχει σημασία ειναι να απλωθει οπως η πίτσα, ,σε λεπτο στρώμα , διαφορετικά δεν θα μπορεί να ψηθή και να πήξη το τυρί.
.
Κόβουμε τις ντομάτες ροδέλες και τις τοποθετούμε από πάνω.
(είχα ξεχάσει τον βασιλικό, και τον σκόρπισα από πάνω).
Το μείγμα είναι ΑΡΑΙΟ - έτσι πρέπει να είναι.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, να χρυσαφίσουν οι άκρες , (στο κέντρο θα δείχνει φουσκωμένο)
Εγώ σήμερα έψησα μια μικρή πίτα, με την μισή ποσότητα υλικών.
Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε, για να σταθεροποιηθεί το τυρί.
21 σχόλια:
Τι ασυνήθιστη πίτα είναι αυτή! Και βέβαια θα την φτιάξω!
Αν οι τομάτες σου είναι νόστιμες και όχι άγευστες σαν τις δικές μου, στρέχω μια ανταλλαγή....
Ωραία δημιουργία φαίνεται και εύκολη!!!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, Δεν μπορείς να φανταστής τι νόστιμη ντομάτα εχουμε φάει φέτος(ενας παραγωγός μας προμηθεύει ντομάτα γλυκειά, ΧΩΡΙΣ ΞΥΛΟ , νοστιμότατες. Σκέψου πως να γίνη να σου στείλω...
καλό Βράδυ
Μαίρη, ειναι νόστιμη και οπως ειδες πανεύκολη!!!
Πολύ πρωτότυπη πίτα θα έλεγα. Εύκολη και χωρίς...φύλλο. Θα την δοκιμάσω.
Λινα, γειά σου . Χαιρετίσματα στα ωραία μας Χανιά!
Πολυ ωραια ιδεα...
θα τη δοκιμασω κανενα βραδακι...
Τι πρωτότυπη και εύκολη πίτα είναι αυτή! Αχ, είναι και η ώρα τέτοια, να είχα ένα κομματάκι! Τη σημειώνω όμως και θα τη φτιάξω οπωσδήποτε! Να δω πότε θα φτιάξω όλα αυτά που βλέπω και μου αρέσουν:))
Ελπινίκη, και μεσημέρι να την δοκιμάσης (σήμερα ηταν το μεσημεριανό μου)
Καλό βράδυ
big mama. τι να πώ εγώ με την σοκολατένια τάρτα σου, που την βλέπω και κρατιέμαι με το ζόρι να μην την φτιάξω-διότι ξέρω οτι θα την φάω ΟΛΗ !!!αλλα το Σάβατο περιμένω την κόρη μου και την εχω προγραμματίση! Φιλιά
Μου θυμίζει γαλικό clafouti, μου αρέσουν πάρα πολύ αυτού του είδους οι συνταγές και το ρικότα ιδιαίτερα!!
hope I am commenting the pizza I cant seem to translate to english....this pizza looks fabulous, I just want to eat the screen!
MΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ, εχεις δίκιο, κάτι τέτοιο θυμίζει..
Καλό βράδυ
Pegasuslegend, dear friend, i have send you the recipe by your e-mail. Best regards.
Εδώ είναι που λένε: ωχ με πάτησες στον κάλο!!
Κι' έχω ιδαίτερη αδυναμία στα τυρία, όσο για το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ καλό από τις φωτογραφίες σου.
Καλήηηηηηηηηηηηη πολύ καλήηη!!!!! :-)
Πολλά φιλιά
Τρελαίνομαι για τυριά! Ό,τι πρέπει λοιπόν για μένα!
Μάγδα
my little expat kitchen, χαίρομαι που σου αρέσει η συνταγή. Καλό σου απόγευμα!
Asteri, Eυχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!
Θέλω ένα κομμάτι, μάλλον δυο τρία.... δεν έμεινε τίποτα; κρίμα... Καλό βράδυ
manousina, δεν εμεινε τίποτα manousina μου... την αλλη φορά θα σε φωνάξω...Φιλιά
Δημοσίευση σχολίου