Έτσι λένε οι Ιταλοί το φαγητό αυτό, το γνωστό μας μελιτζάνες με τυρί στο φούρνο...
Πεντανόστιμο φαγάκι , και μιας και υπάρχουν ακόμα ωραίες μελιτζάνες στην λαϊκή ,ας το φτιάξουμε:
θα χρειαστούμε
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
λάδι για το τηγάνισμα
4 μπαλάκια μοτσαρέλλα ( αυτό που είναι στο σακουλάκι με το νερό)
ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
και 1 δόση σάλτσα ντομάτας πού θα φτιάξουμε με:
ώριμες ντομάτες -λαδάκι , λίγο σκόρδο και κρεμμύδι και λίγο φρέσκο βασιλικό.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες ή φέτες μακρόστενες (ανάλογα με την μελιτζάνα πού έχουμε).Τις πλένουμε, ,τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε για 30 λεπτά . Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις στραγγίζομαι. Μετά τις αλευρώνουμε , τις τινάζουμε να φύγη το περίσσιο αλεύρι, και τις τηγανίζουμε . Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας με τα παραπάνω υλικά.
Κόβουμε 2 ντομάτες σε ροδέλες
Κόβουμε τα μπαλάκια μοτσαρέλας σε λεπτές φέτες.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε κουταλιές από την σάλτσα , να καλύψουμε τον πάτο του ταψιού.
Τοποθετούμε από πάνω μελιτζάνες, ροδέλες ντομάτας, και τις μισές φέτες μοτζαρέλας,. Καλύπτουμε με σάλτσα και ρίχνουμε την μισή ποσότητα παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά, χωρίς να βάλουμε ροδέλες ντομάτας αυτή την φορά.
Τελειώνοντας να προσέξουμε η επιφάνεια να έχει σχεδόν καλυφτεί από παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180 για 35 λεπτά ή αν βιαζόμαστε στους 200 για 25 λεπτά.
Κολοκυθόπιτα με μυρώνια και καυκαλήθρες
Πριν από 2 ημέρες
2 σχόλια:
Καλημέρα Ριρή :)
Σήμερα σε "ανακάλυψα" και δηλώνω ενθουσιασμένος από το στήσιμο και το περιεχόμενο της κουζίνας σου!!
Όσο αφορά τις μελιτζάνες ... το καλύτερό μου :))
Θα τα λέμε συχνά ελπίζω
Εγώ θα σε "παρακολουθώ" από το πλάι της δικής μου κουζίνας
Καλωσόρισες λοιπόν
Δημοσίευση σχολίου