Θα χρειαστούμε;
1 δόση σάλτσα μπολονέζ που θα φτιάξουμε με 250 γρ κιμά.
1 δόση σάλτσα ντομάτας που θα φτιάξουμε με ντομάτες ,κρεμμυδάκι και λίγο λάδι.(Να είναι παχύρρευστη)
Μελιτζάνες - κουρκούτι
Κόβουμε τίς μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις βουτάμε στο κουρκούτι, τις ξετινάζομαι και τις τηγανίζουμε. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί ,να φύγη το πολύ λάδι.
Καλύπτουμε την επιφάνεια ενός μικρού ταψιού με φρυγανιά.
Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας βάζουμε στην άκρη ένα κουταλάκι από τον κιμά πού ψήσαμε και τυλίγουμε σε ρολό.αν δυσκολευόμαστε στερεώνουμε το ρολό με μία οδοντογλυφίδα.
Γεμίζουμε όλο το ταψάκι.
Απλώνουμε επάνω την σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 , για 15-20 λεπτά μέχρι να 'στεγνώση' η ντομάτα στην επιφάνεια
ΣΗΜ : θα φτιάξουμε κουρκούτι με 1 αυγό και, γάλα-λάδι-αλεύρι-αλάτι πιπέρι.
Θα πρέπει να φτιάξουμε ένα χυλό με πυκνότητα τέτοια , ώστε όταν βουτάμε την μελιτζάνα να ΄΄τρέχει''
Μπορούμε αν θέλουμε να αποφύγουμε το κουρκούτι , και απλά να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες., όμως με το κουρκούτι το φαγητό είναι νοστιμότερο διότι δένει η σάλτσα ντομάτας καλύτερα.
Την συνταγή αυτή μου την εχει δώση μία κυρία από την Ιταλία πριν πολλά χρόνια, και την ευχαριστώ πολύ , γιατί έκανε τον άνδρα μου ευτυχισμένο πού έχει μια μικρή εξάρτηση στην μελιτζάνα
Μπορούμε αντί κιμά ,να χρησιποποιήσουμε μπουκίτσες κοκκινιστό κρέας πού μας εχει περισέψει. Εξ ίσου νόστιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου