Εύκολο φαγητό και πεντανόστιμο
θα χρειαστούμε
Φύλλα λαζάνια (12-15 περίπου-εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λυόμενη
λάδι
3 κονσέρβες αποφλοιωμένη ντομάτα (τις μικρές)
250γρ mascarpone
3 -4 μπάλες mοzzarela
λίγος βασιλικός
αλάτι-πιπέρι
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (προαιρετικά )αλλά συνιστώ να μπη.
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες.αλάτι,πιπέρι, και ψήνουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά.Προς το τέλος ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού.
Χωρίζουμε νοητά τα υλικά μας σε 3 μέρη ,διότι θα κάνουμε 3 στρώσεις.
Στρώνουμε σε ένα ταψί ,να καλυφτεί ο πάτος το 1/3 της σάλτσας. Τοποθετούμε από πάνω τα φύλλα λαζανιών. Από πάνω σκορπίζουμε σε κομμάτια το 1/3 της mozzarela και του mascarpone.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές. Ρίχνουμε περιμετρικά στο ταψί την κρέμα γάλακτος.
Στην τελευταία στρώση, ρίχνουμε και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Ψήνουμε στους 190 , για 40 λεπτά μέχρι να δοκιμάσουμε με μαχαίρι ότι τα λαζάνια είναι μαλακά και ,το τυρί έχει χρυσαφίση και βγάζει "φουσκίτσες"
Την συνταγή την είχα βρει από το Οlive magazine-english edition , πρόκειται για θαυμάσιο πιάτο και προτείνω να το δοκιμάσετε.
1 σχόλιο:
Μόλις τα ξαναέφαγα και δεν έχω λόγια....Μαμά είσαι φοβερή!!!!!! Πανδαισία μόνο αυτό έχω να πω!!!
Γωγώ
Δημοσίευση σχολίου