Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

LINQUINE ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΒΟΤΚΑ

Αγαπημένη μακαρονάδα, και γρήγορη στην εκτέλεση της.

θα χρειαστούμε (για 3 άτομα)

1 πακέτο καπνιστό σολομό 200 γρ.
3/4 από ένα πακέτο linquine , ή όποιο  ζυμαρικό προτιμάτε
2-3 κουταλιές λάδι
1/4  κούπας  βότκα
1 κουτί των  200 γρ κρέμα γάλακτος ( και light , αν θέλουμε)
1 κρεμμυδάκι δροσερό  κομμένο σε λεπτές ροδελίτσες
αλάτι -πιπέρι- , και άνηθο ψιλοκομμένο (1-2 κουταλιές)

Βάζουμε τα linquine να βράζουν και συγχρόνως ετοιμάζουμε την σάλτσα σολωμού.

Σ΄ενα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθή  ελαφρά.

Τεμαχίζουμε σε λωρίδες τον σωλομό , και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα (να ασπρίσει).
 Σβήνουμε με την βότκα, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε αλάτι (με προσοχή γιατί ο σολωμός είναι αλμυρός) -και πιπέρι
. Αμέσως μετά , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε  θερμοκρασία, να πάρη 1-2 βράσεις η κρέμα, σβήνουμε εντελώς  την κουζίνα, αλλά αφήνουμε το τηγάνι επάνω, ώστε να πήξη ελαφρά η σάλτσα μας.
Ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε τα βρασμένα linquine μέσα στο τηγάνι, ή βάζουμε  τα μακαρόνια  στο πιάτο και από πάνω την σάλτσα μας. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, και σερβίρουμε.
tip : αν  μας καθυστερήσουν τα μακαρόνια και η σάλτσα μας έχει πήξει, αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές κρέμα ή γάλα και την ζεσταίνουμε ξανά.


8 σχόλια:

kiki είπε...

Πεθαίνω γι αυτο το πιατο (και δεν σε προλαβαίνω Ριρή μου!!!)

ιρινι είπε...

kiki μου,
Ειναι αγαπημένο φαγητό του ανδρα μου, κι εμένα το καλύτερο μου γιατι το φτιάχνω 10 λεπτα πριν φάμε, και την υπόλοιπη μέρα σχολολούμαι με το blog, γι αυτο δεν με προλαβαίνεις..χαχα φιλια πολλά

eva είπε...

Ririii me ksetrelanes!!!
Bravo teleio!!!
Filakia!!

Vita είπε...

Καλημέρα
Είχα αφήσει σχόλιο και τώρα δεν το βλέπω γιατί;
Ήθελα να πω ότι κι εμένα είναι από τα αγαπημένα μου και λόγω νοστιμιάς και λόγω ταχύτητας παρασκευής.
Ριρή έχεις τη μεγαλύτερη συχνότητα δημοσίευσης από όλα τα food blogs στο blogroll μου :-)

ιρινι είπε...

eva,
Καλημέρα......Φιλάκια

ιρινι είπε...

vita,
καλή σου μέρα,δεν ξέρω τι εγινε με τό δικό σου σχόλιο, αλλά αυτό το σχόλιο πού διαβάζης τώρα ειναι η δεύτερη φορά που το γράφω, χάθηκε δηλ και το δικό μου οταν σου απάντησα. Επαναλαμβάνω λοιπόν :
Σχετικά με την συχνότητα δημοσίευσης, θέλω να ξέρης οτι μετά απο 35 χρόνια δουλειάς σε τρελλούς ρυθμούς, βρέθηκα ξαφνικά χωρίς να το επιδιώξω ,να εχω ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ χρόνο ,μένοντας στο σπίτι , με ελάχιστες υποχρεώσεις αφού η κόρη μου εργάζεται και μένει εκτός σπιτιού, και ο ανδρας μου λόγω φόρτου εργασίας εχει ελάχιστο χρόνο για μένα. Αρχισα λοιπόν να διοχετεύω την ενεργητικότητα μου σε πράγματα πού με ευχαριστούν, προσπαθώντας να βρώ μία διέξοδο ,και να μήν καταλήξω στο οτι ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ. Άσχολούμαι με οτι δεν μπορούσα τόσα χρόνια να καταπιαστω,λόγω ελλειψης χρόνου. Τήν κουζίνα πάντα την αγαπούσα, εξ αλλου ηταν και ενα μέρος της επαγγελματικής μου δραστηριότητας για πολλά χρόνια.( υπεύθυνη σε εταιρεία γνωστης αλυσίδας εστιατορίου, αργότερα δικό μου εστιατόριο κτλ)και ετσι ειναι φυσικό η ενασχόληση μου με το bloging να ειναι σε ρυθμούς τέτοιους οπως οταν δούλευα. Παράλληλα , με ευχαριστει πολύ να νοιώθω μέλος μιας παρέας με κοινά ενδιαφέροντα, να λέω μιά νοερή καλημέρα σε ολους εσάς κάθε πρωί,ξέροντας οτι κάποιος με βλέπει, με ακούει.. δεν ειμαι ΜΟΝΗ. Η ζωή συνεχίζεται..
Αυτά ,... λίγο μελό , αλλά ειναι η αλήθεια.Ειμαι σίγουρη οτι εχεις καταλάβει πως νοιώθω.
Σου ευχομαι ΚΑΛΟ ΚΑΛΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Vita είπε...

Μα δεν το είπα για κακό Ριρή μου.Καλά κάνεις.Άλλωστε η μια συνταγή σου είναι καλύτερη από την άλλη.Αμήν και πότε να μπορούσαμε όλες να κάνουμε αυτό που κάνεις εσύ.Καλή δύναμη για τη συνέχεια και να μπορείς πάντα να είσαι τόσο δραστήρια και γεμάτη ζωντάνια.Είναι αισιόδοξο το μήνυμα που περνάς ότι μετά από 35 χρόνια δουλειάς οι αντοχές μας θα είναι τόσο μεγάλες :-)

ιρινι είπε...

vita, το ξέρω καλή μου, οτι δεν το ειπες για κακό, απλά εγώ αισθάνθηκα την ανάγκη να εξηγήσω.
φιλια πολλά

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ