Σοκολατένιες λιχουδιές , με απλά υλικά,τα cake balls, αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους.
Πως τα φτιάχνω
Για περίπου 15 κομμάτια
200 γρ έτοιμο κέικ (ότι γεύση προτιμάτε) -εγώ συνήθως χρησιμοποιώ κέικ σοκολάτας
4 κουταλιές μερέντα( μια άλλη εκδοχή είναι cream cheese)
1 κουταλιά κονιάκ ή άλλο λικέρ που σας αρέσει
Για επικάλυψη
400 γρ περίπου κουβερτούρα( και λίγο γάλα να αραιωθεί αν μας βγη παχύρρευστη)
Βάζω στο μίξερ το κέικ να θρυματιστη .
Το μεταφέρω σε μπολ, και προσθέτω την μερέντα και το κονιάκ (βάλτε γαντάκια και πλάστε το, να αναμιχθούν καλά ).Θα γίνη ένα μείγμα σαν αυτό του κιμά όταν κάνουμε κεφτεδάκια. Αν χρειαστεί ρίξτε λίγη μερεντα ακόμα.Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι ένα μείγμα που να μπορεί να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να είναι σταθερό.Πλάθουμε σε κεφτεδάκια ,στο μέγεθος που θέλουμε ,τα βάζουμε σε δίσκο, και τα τοποθετούμαι στην κατάψυξή για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν περάσουν 3 ώρες,
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν μαρι, δεν την θέλουμε πηχτή, για αυτό ρίξτε λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα ώστε να απόκτηση ρευστότητα.
Βγάζουμε από την κατάψυξη τις μπάλες , τρυπάμε το κάτω μέρος με ένα καλαμάκι από σουβλάκι και βουτάμε στην λυομένη σοκολάτα.Πριν στεγνώσει ,διακοσμούμε με ότι θέλουμε (τρούφα χρωματιστή, καρύδα, ξηρούς καρπούς , σκέτα με ένα βύσσινο ή κεράσι κ.τ.λ) ή μπορούμε να λιώσουμε και λευκή σοκολάτα και να διακομίσουμε ανάλογα. Στερεώνουμε τα καλαμάκια (σε ένα κομμάτι φελιζόλ, ή μεγάλο σφουγγάρι για να στεγνώσουν.Τα βάζουμε στο ψυγείο, και όταν παγώσουν καλά τα βάζουμε σε χάρτινες θηκούλες, φυλάμε σε κουτί μέσα στο ψυγείο.
\
3 σχόλια:
Ανεξάντλητες οι εμπνεύσεις σου...
Να ήμουν πιτσιρίκι και να ερχόμουν στα πάρτυ σου!
*Εμένα γιατί με βγάζει null αφού είμαι εδώ και έχω ξανάρθει;
Τι βλέπουν τα ματάκια μου πρωί πρωί! Φοβερή ιδέα για δώρο σε επίσκεψη έτσι όπως τα είδα στο κουτί τους.
Καλημέρα!
ΠΩ!ΠΩ!ΤΙ ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ!!ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΟΥΝ ΑΜΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ!!
Δημοσίευση σχολίου