Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
CHOCOLATE CHIP COOKIES
Αγαπημένα μπισκότα της κόρης μου, είπα σήμερα να φτιάξω για να την γλυκάνω, και σας παραθέτω και την συνταγή. Αυτό που μ΄αρέση στα μπισκότα , είναι να είναι τραγανά. Κι αυτή η συνταγή δίνει μπισκότα πλούσια σε σοκολάτα, νόστιμα και τραγανά.
Υλικά
60 γρα. λιωμένη σοκολάτα
1/2 κούπα βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/4 κούπας γάλα
1 κουταλάκι βανίλια υγρή
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1` κουταλάκι bakin powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα σοκολάτα σταγόνες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί
Σ΄ενα μπολ χτυπάμε πολύ καλά βούτυρο και ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό,το γάλα και την βανίλια. Αφού ενωθούν προσθέτουμε και την λιωμένη σοκολάτα, κτυπάμε να ενσωματωθεί.
Σε άλλο μπολ, αναμιγν΄υουμε το αλεύρι, baking powder, και το αλάτι.
Το ρίχνουμε στο κρεμώδες μείγμα μας, και ανακατεύουμε τις σιαγόνες σοκολάτας
Ρίχνουμε κουταλίτσες μείγματος στην λαμαρίνα μας πού την έχουμε στρώση με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 18 λεπτά.
Προσεκτικά(είναι ακόμα λίγο μαλακά) τα μεταφέρουμε με σπάτουλα στην σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Διατηρούνται σε δοχείο μπισκότων για 5 ημέρες.
..
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου