Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ (CREAMY POTATOES)
Τον λατρεύω αυτό τον πουρέ, είναι τόσο κρεμώδης και βελούδινος.. εύκολος στην παρασκευή του και το πλεονέκτημα του σε σχέση με τον συνηθισμένο πουρέ,ο οποίος παρασκευάζεται και καταναλώνεται άμεσα, είναι ότι μπορούμε να τον ετοιμάσουμε νωρίτερα και να τον γκρατινάρουμε στο φούρνο 15 λεπτά πριν από το τραπέζι μας. Το σημειώνω αυτό, επειδή πολλές φορές τον χρησιμοποιώ σαν γαρνιτούρα όταν κάνω κάποιο τραπέζι, και επειδή έχω πολλά να ετοιμάσω με εξυπηρετεί να τον έχω έτοιμο και να τον βάλω στο φούρνο λίγο πριν ξεκινήσει το γεύμα.
Υλικά
4-5 πατάτες βρασμένες
1 κουτί τυρί κρέμα
1 κουτί κρέμα γάλακτος
1/1/2 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι αλάτι-λίγο μοσχοκάρυδο
μία πρέζα σκόνη σκόρδο -αλάτι- πιπέρι.
1/2 κούπα τυρί τριμμένο για να καλύψουμε το ταψί. ,
Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Χτυπάμε με το μικρό ηλεκτρικό μίξερ χειρός τις πατάτες να γίνουν χοντρά κομμάτια. προσθέτουμε όλα τα υλικά , και την μισή κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε οση κρέμα χρειάζεται για να κανονίσουμε την πυκνότητα του πουρέ μας. Όπως τον βλέπουμε ,έτσι θα μείνει, δεν θα πήξη στον φούρνο περισσότερο, οπότε σταματάμε να βάζουμε κρέμα όταν έχουμε φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλουμε.
Τοποθετώ το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ, ραντίζω με το βούτυρο, ρίχνω το τυράκι και ψήνω στους 180 για 15-20 λεπτά,
TIP; μπορούμε να καραμελώσουμε κρεμμύδια, να τα κόψουμε μικρά κομμάτια και να τα ανακατέψουμε στον πουρέ.http://cookingwithriri.blogspot.com/2010/09/blog-post_5877.html
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου