Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά
1/2 κιλό ρύζι για ριζότο
1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
7-8 φλυτζ. ζωμό λαχανικών
1/2  φλυτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές μαργαρίνη
1 κρεμμύδι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
2-3 κλωναράκια μαϊντανό
2-3 κλωναράκια άνιθο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
γαρνίρουμε με
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
φλούδες παρμεζάνα
φύλλα μαιντανού
 Βράζουμε τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ,λιώνουμε την μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά,και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, και προσθέτουμε, προσθέτουμε το αλάτι. και σιγά-σιγά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Οταν απορροφηθούν τα υγρά (περίπου 18 λεπτά) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρη μιά βράση. Μετά προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο,την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να αναμιχθούν.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμενο πιπέρι, φλούδα παρμεζάνας και φύλλα μαιντανού.

Απλά υλικά-υπέροχη γεύση. Η συνταγή είναι απο απόκομμα περιοδικού και είναι της Μ.Λόη.
Την φτιάχνω συχνά και σας την συνιστώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ