Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΛΑΝ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ (ΚΡΕΜ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΜΕ ΑΠΟΨΗ)


Ενα ύπέροχο πραγματικά γλυκό.Λίγο χρονοβόρο,αλλά το αποτέλεσμα θα σάς δικαιώση.Η συνταγή ειναι απο το βιβλίο CREATIVE COOKING 2005.

ΥΛΙΚΑ
4 -5 μεγάλα κρουασάν βουτύρου-χωρίς καμία γέμιση
1 1/2 κούπα ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά
240 γρ. cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
540 γρ γάλα εβαπορέ
210 γρ γάλα ζαχαρούχο
480 γρ half -and-half (στην Αμερική  κυκλοφορεί αυτό το προιον πού σημαίνει μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος +μισή ποσότητα γάλα φρέσκο- αρα χρειαχόμαστε 240 γρ, κρέμα γάλακτος + 240 γρ  γάλα φρέσκο )
1 κουταλιά σούπας αρωμα βανίλιας (υγρό)
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στούς 180.
Ανοίγουμε τα κρουασάν στη μέση ,τα βάζουμε σε ενα ταψάκι  (το ανοιγμένο μέρος να βλέπει πρός τα πάνω, και τα βάζουμε στο φούρνο  να φρυγανιστούν περίπου για 6 λεπτά- να τσεκάρετε ,δεν πρέπει να σκληρύνουν πολύ. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Τό δύσκολο κομάτι τώρα :
Παίρνουμε ενα τετράγωνο ή στρογγυλο ταψάκι  20 εκ. διάμετρος-οχι μεγαλύτερο -βάζουμε μέσα το 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη, το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας, μέτρια θερμοκρασία για να λυώση η ζάχαρη  και να καραμελώση. Χρειάζεται προσοχή , να περιμένουμε να λυώση η ζάχαρη να πάρη ενα ανοικτο καφέ χρώμα , αποσύρουμε απο την εστία, και κινούμε το ταψάκι για να σιγουρευτούμε οτι η καραμέλα εχει καλύψη ολο τον πάτο του ταψιου. Μην τρομάξετε αν δείτε οτι η καραμέλα επηξε και εγινε σκληρή.  Με το ψήσιμο αργότερα θα υγροποιηθή. Αφήνουμε να κρυώση , και τοποθετούμε επάνω τίς φέτες κρουασάν  να καλύψουν τον  πάτο του ταψιού.   Αχ... τελειώσαμε . κάναμε την βάση.


Στο μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα, το γάλα το εβαπορέ και το γάλα το συμπυκνωμένο και αφήνουμε  να γίνη μία κρεμώδης σάλτσα Σταματάμε το μπλέντερ.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το μείγμα θα προσθέσουμε , την υπόλοιπη ζάχαρη το half-and-half και την βανίλια και με ξύλινο κουτάλι  θα ανακατέψουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Τό ρίχνουμε πάνω στα κρουασάν -σιγά -σιγά, θα δείτε ότι τα κρουασάν θα ανέβουν προς την επιφάνεια, δέν πειράζει, σπρώξτε λίγο με το χέρι να καθίσουν, αλλά κι αν μείνουν δέν μας πειράζει.
Παίρνουμε ένα μεγαλύτερο ταψί , βάζουμε μέσα το ταψάκι με την κρέμα και γεμίζουμε το μεγαλύτερο ταψί  με νερό ώστε να καλύπτει κατά τα 3/4  το μικρό ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα.
Το flan πρέπει να έχει ένα ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα, και να έχει σταθεροποιηθεί. Αν όχι, το αφήνεται για  5 λεπτά ακόμα. Θα δείχνει όπως στην φωτογραφία. Αφήνουμε να κρυώσει καλά , και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε. Φτιάχνει περίπου 10 μερίδες.Κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια, περιχύστε  με το σιρόπι του ταψιού, και αν θέλετε βάλτε μία μπάλα παγωτό από πάνω. ΑΠΛΑ .. ΤΕΛΕΙΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ