Αν σας αρέσει η γλυκιά γεύση στις μπριζόλες σας δοκιμάστε αυτήν την συνταγή:
Θα χρειαστούμε,
2-3 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό, χωρίς πολύ λίπος
για το μαρινάρισμα
2 κουταλιές soy sauce
2 κουταλιές cherry ή porto
2 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές σκόνη κάρυ
για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
1 κουταλιά λάδι + 1 κουταλιά βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
5 κουταλιές ζωμό κότας ( διαλύστε 1 κύβο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό)
Μαρινάρισμα:
ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο μεγάλο -όχι πολύ βαθύ -και τοποθετείστε τις μπριζόλες μέσα.
Αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ανάψτε το grill (εγώ χρησιμοποιώ ένα μικρό ηλεκτρικό bbq για εσωτερικούς χώρους) να κάψη πάρα πολύ καλά - αφήστε να θερμανθούν οι εστίες για 10 λεπτά πριν βάλετε το κρέας.Όταν είμαστε έτοιμοι, ψήνουμε τις μπριζόλες μας για 15-20 λεπτά συνολικό χρόνο, αλείφοντας κατά διαστήματα με την μαρινάτα πού μας έχει μείνει στο πιάτο.
Μέχρι να ψηθούν , φτιάχνουμε τα κρεμμύδια:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα αντικολητικό τηγάνι ,με βαρύ πάτο μέχρι σχεδόν να βγάλει καπνό.Ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέσα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας απαλά με ξύλινο κουτάλι ,μέχρι να γίνουν σχεδόν διάφανα ,προσέχοντας να μην καούν(περίπου 6-10 λεπτά)..Ρρίχνουμε μέσα τον ζωμό και την ζάχαρη, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία , νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε να απορροφηθεί το υγρό -χωρίς όμως να στεγνώσουν.Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά και πουρέ πατάτας.
Την συνταγή αυτή την είχε δημοσιεύσει το http://www.reluctantgourmet.com/ ., την βρίσκω ιδιαίτερη -αλλά μόνο επαναλαμβάνω - αν σάς αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις. Αν θέλετε κάτι ιδιαίτερο, δοκιμάστε την. Στήν φωτογραφία η μία μπριζόλα ειναι απο λαιμό- η αλλη δέν ειναι- διότι..... δέν ειχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου