Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Σήμερα  μου ζήτησαν κοτόπουλο. Τώρα , όταν λέμε κοτόπουλο, σ΄αυτό το σπίτι μόνο τα μπουτάκια από το κοτόπουλο τρώνε ( συμπεριλαμβανομένου και του Tommy).
Tο έκανα στο φούρνο  γιατί μου  αρέσει έτσι που μελώνει το ζυμαρικό, και το κοτόπουλο γίνεται ιδιαίτερα ζουμερό.

Υλικά
4-5 μπούτια από κοτόπουλο
1 πακέτο κριθαράκι
1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα -(περασμένα από το moylti-να πολτοποιηθούν.
1 κουταλιά πελτέ
θυμάρι ξερό, αλάτι-πιπέρι και τυρί τριμμένο στο σερβίρισμα 
λάδι

Το φτιάχνω  ως εξής
. Αλατοπιπερώνω το κοτόπουλο και το βάζω στο ταψί. Ρίχνω και την ρίγανη.
. Λιώνω τα ντοματάκια, τα ρίχνω στο ταψί με τον πελτέ.
. Προσθέτω ζεστό νερό , αρκετό , σχεδόν να καλύψει το κοτόπουλο, περίπου 1 λίτρο.Ψήνω στους 180 περίπου 1 1/2 ώρα, ενδιάμεσα γυρνάω το κοτόπουλο  και από την άλλη πλευρά.
Όταν ψηθή, βγάζω το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το διατηρώ ζεστό.
Ρίχνω στο ταψί λίγο λάδι ή βούτυρο - ( δεν έχω βάλει  λάδι από την  αρχή- το λίπος του κοτόπουλου θα δώσει ένα ωραίο ζουμί από μόνο του)-συμπληρώνω με νερό  και ρίχνω μέσα το κριθαράκι Ανακατεύω να απλωθεί στο ταψί..Δοκιμάζω ,μετά την προσθήκη του νερού, μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι.

Το ζουμί μας πρέπει να ειναι αρκετό, διότι εκεί θα βράσει το κριθαράκι για 25 λεπτά.Προσέχουμε ανα διαστήματα να ανακατεύουμε το κριθαράκι,για να μην κολλήσει.Προσθέτουμε  το κοτόπουλο 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, για να ειναι ζεστό και το κοτόπουλο.Μήν το αφήσετε να στεγνώση, πρέπει να ειναι ζουμερό, εκεί ειναι και η νοστιμιά του όλη.
Σερβίρω στο πιάτο με τυρί τριμμένο, η κομματάκια φέτας.
----------------------------------------------------------


Εντυσα σήμερα τα βαζάκια με τις μαρμελάδες μου.
Τύπωσα ετικέτες, έφτιαξα 'καπελάκια' από περισσεύματα υφασμάτων, και τα έδεσα με κορδελάκια.]
και τα  ..στόλισα.. Βέβαια δεν θα μείνουν για πολλή, η ετικέτα στο καθένα γράφει το όνομα της φίλης που θα χαριστή. Πως σας φαίνονται????


9 σχόλια:

Μαiρη είπε...

Αχ! Τα ζήλεψα! Αύριο όμως θα φτιάξω την πατατοσαλάτα σου, την φτιάχνω τακτικά μόνο που δε βάζω γιαούρτι όπως εσύ. Καλό βράδυ!

ιρινι είπε...

Μαίρη, κάτι αλλο που ξέχασα να γράψω ειναι , ότι ο τόννος μπορει να αντικατασταθη με σολωμο (αυτο του Rio mare). Καλό βράδυ και σε σένα!

Asteri (Maria) είπε...

Αυτό το φαγάκι μου αρσει πολύ! κι εμείς μόνο μπουτάκια τρώμε στο σπίτι.
Τα βαζάκια πανέμορφα!

Ξανθή είπε...

Κλασικό αγαπημένο φαγητό!!
Όσο για τα βαζάκια σου υπέροχα έχω αδυναμία σε αυτά και όλα όσα χαρίζω είναι πάντα στολισμένα.
Τελευταία δε στολίζω και του σπιτιού ένα από το κάθε είδος και να δούμε που θα τα βάλω σε λίγο!!!

Whats Cookin Italian Style Cuisine είπε...

this looks fabulous! wish I could read it :)

spoon_n_love είπε...

Aυτο το φαγακι φαινεται καταπληκτικο,ζηλεψα θελω και εγω

Athina(Sugar Buzz) είπε...

Καλησπέρα Riri!Εκτός από το φαγάκι που είναι από τα αγαπημένα μου, έχω να σου πω κι εγώ ότι τα βαζάκια σου είναι απίστευτα!Και το ότι θα τα κάνεις δώρα σε φίλες τους δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία!

ιρινι είπε...

Asteri

Ξανθή

Αthina,

χαίρομαι που σας αρέσουν τα βαζάκια με τις μαρμελάδες μου. πόσο θα΄θελα να σας τα χαρίσω!!!
φιλάκια -RiRi

mia maria είπε...

Πολύ όμορφα τα βαζάκια σου! Γεια στα χέρια σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ