Για να φτιάξουμε τα cup cakes θα χρειαστούμε,
100 γρ, βούτυρο -σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας λικέρ (εγώ χρησιμοποιώ Καλούα η κονιάκ
100 γρ αλεύρι farin up
2 κουταλιές σούπας κακάο
λίγες σταγόνες essence βανίλιας
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, και προσθέτουμε τα αυγά ενα-ενα, το λικέρ και το αλεύρι,
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο, στο ενα προσθέτουμε το κακάο, στο άλλο το άρωμα βανίλιας.
Μ΄αυτόν τον τρόπο θα φτιάξουμε κει κάκια σοκολάτας, και βανίλιας
Ρίχνουμε το μείγμα σε χάρτινες θηκούλες, περίπου 1 1/2 κουταλιά- τις τοποθετούμε στο ταψί για muffins, και ψήνουμε για 10 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας , ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο, αλλά συνήθως 10 λεπτά είναι εντάξει.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
½ κούπα βούτυρο
4 κούπες ζάχαρη άχνη και ½ κούπα αν χρειαστεί
¼ κούπα γάλα
1 κουταλάκι βανίλια εσανς
• όλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
• χτυπάω με το μίξερ χειρός το βούτυρο, 2 λεπτά, προσθέτω 1 φλ. Ζάχαρη και χτυπώ 3 λεπτά.
• Προσθέτω άλλο 1 φλ. Ζάχαρη και το μισό από το γάλα, τα κτυπώ.
• Μετά προσθέτω 1 φλιτζάνι ζάχαρη ακόμα και το υπόλοιπο γάλα., χτυπάω 1 λεπτό.
• Μετά ρίχνω το τελευταίο φλ.ζάχαρη μαζί με την βανίλια και χτυπώ 2-3 λεπτά.
• Αν είναι αραιό το μείγμα, προσθέτω ακόμα μισό φλιτζάνι άχνη
Το βάζω λίγο στο ψυγείο να παγώση για να μπορώ εύκολα να το απλώσω
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ χωρίζουμε το παραπάνω μείγμα σε μικρές ποσότητες , σε κάθε μία προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και απλώνουμε στα κει κάκια.
Πάνω από το γλάσσο ρίχνουμε χρωματιστή τρούφα ή ότι μπορεί να διακοσμήσει το κεικάκι. Είναι θέμα φαντασίας.ΑΝ ΣΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ, τότε απλά λιώστε 200 γρ κουβερτούρα και 200 γρ. άσπρη σοκολάτα και στολίστε τα. Ειναι πολύ νόστιμα, αρέσουν στα παιδάκια, δοκιμάστε τα .
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Πανέμορφα και λαχταριστά!!! Μπράβο Ριρή μου, θα τα δοκιμάσω σύντομα!!!! ;-)
Δημοσίευση σχολίου