Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΡΥΖΟΓΑΛΟ !!! all time classic!!

101_0117_thumb

Αγαπημένο μου επιδόρπιο, τρώγεται όλες τις εποχές, ζεστό ή κρύο, πάντα το ίδιο νόστιμο!!

θα ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασε
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες γάλα πλήρες
½ κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Βανίλια
Κανέλα

 

1.  Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά

2. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.

4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

5. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10 -15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.

 

6. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.

7. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα. Τρώγεται ζεστό ή κρύο.

 

σημ, Η συνταγή είναι από τον ΕΥΤΥΧΗ!!!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Δροσερό,καλοκαιρινό γλυκάκι !!!

101_5384

Εδώ είμαι και εγώ!!!μετά από ..πολύ…καιρό!!!Οι φίλες που με ξέρουν, γνωρίζουν  ότι η ενασχόληση μου με τις χειροτεχνίες  δεν μου αφήνει χρόνο  για τα ..μαγειρικά μου!!Όμως σας διαβάζω και δοκιμάζω πάντα τις ωραίες συνταγές σας.!
Σήμερα που έχω λίγο χρόνο, θα σας δώσω την συνταγή  για ένα δροσερό, πεντανόστιμο και εύκολο γλυκάκι που φτιάχνει η Θεία μου η Πόπη  (μαμαδίστικο γλυκό).
Θα χρειαστούμε
101_5327
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ (θα σας περισσέψουν περίπου 10 )
1 , 200  λίτρο γάλα φρέσκο
1 κουτί φυτική σαντιγί (ERMOL  ή MORFAT)
1 συσκευασία κρέμα βανίλια  (στιγμής ) Γιώτη
1 συσκευασία κρέμα σοκολάτα (στιγμής ) Γιώτη.
Πως το φτιάχνουμε:
Αδειάζουμε  περίπου 2 φλιτζάνια γάλα σε ένα βαθύ μπολ  και  βουτάμε μέσα ένα-ένα τα μπισκότα (Προσοχή να μην.. μουλιάσουν και μαλακώσουν πολύ, βυθίζουμε το μπισκότο στο γάλα και το τραβάμε.


101_5328
Στρώνουμε τα βρεγμένα μπισκότα  σε ένα ορθογώνιο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
101_5329101_5330

Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής Βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πίσω μέρος του φακέλου.
101_5332101_5334101_5335
( Η ΚΡΈΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΎ ΠΗΧΤΉ, ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΦΩΤΟΡΑΦΊΑ   ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ !!!)
Στρώνουμε την κρέμα βανίλιας με σπάτουλα πάνω στην στρώση των μπισκότων.
101_5337
Επαναλαμβάνουμε μια στρώση με μπισκότα..
101_5338
Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα και την απλώνουμε πάνω στην δεύτερη στρώση μπισκότων
101_5340101_5341
Θα βάλουμε το ταψί στο ψυγείο για   2 ώρες περίπου να σταθεροποιηθεί  η κρέμα..

Όταν βγάλουμε από το ψυγείο το ταψί, ετοιμάζουμε την κρέμα σαντιγί .

Χτυπάμε  καλά στο μίξερ την κρέμα να πήξη, και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας..
101_5343
Λίγο τρίμα σοκολάτας στην επιφάνεια …και στο ψυγείο!!!Σε μερικές ωρίτσες είναι ΕΤΟΙΜΟ!!!
Απολαύστε το!!!

Φιλιά σε όλες !!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ