Αγαπημένο μου επιδόρπιο, τρώγεται όλες τις εποχές, ζεστό ή κρύο, πάντα το ίδιο νόστιμο!!
θα ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασε
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες γάλα πλήρες
½ κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Βανίλια
Κανέλα
1. Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά
2. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
5. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10 -15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
6. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
7. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα. Τρώγεται ζεστό ή κρύο.
σημ, Η συνταγή είναι από τον ΕΥΤΥΧΗ!!!
4 σχόλια:
Το λατρεύω το ρυζόγαλο...από παιδάκι η γιαγιά μου μου έφτιαχνε με μπόλικη κανέλα...η μυρωδιά του είναι απο τις πιο γνωριμες μυρωδιές-αναμνησεις των παιδικών μου χρόνων!
Και ζεστό και κρύο αγαπημένο και κλασικό! Το αγαπημένο του συζύγου μου.
Ριρή μου χαθήκαμε, αλλά παρακολουθώ τις προόδους σου. Φιλιά!
Απο τα γλυκά...φαγάκια, που γευόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια. Ρυζόγαλο, νόστιμο και θρεπτικό. Μου αρέσει να φτιάχνω σχέδια με την κανέλλα από πάνω, όπως έμαθα από την μητέρα και τη θεία μου.
Καλό σου βράδυ.
απλά φανταστικό@
Δημοσίευση σχολίου