Νόστιμος μεζές, εύκολο πιάτο ,μια ωραία συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου ,(την οποία εκτιμώ και θαυμάζω πολύ) ,την δοκίμασα και σας συνιστώ το πιάτο αυτό ανεπιφύλακτα!!!
4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
1 δαφνόφυλλο
500 γρ, συκώτι μοσχαρίσιο
λίγο αλεύρι
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2κουταλιές σούπας μαϊντανός ή λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολητικό τηγάνι,και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα. Τα αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε και το δαφνόφυλλο.Όταν ξανθύνουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το συκώτι ,και το τινάζουμε να φύγη το περίσσιο αλεύρι. Ροδίζουμε το συκώτι στο λάδι .Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω-γύρω για περίπου 3 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τα κρεμμύδια ξανά στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το συκώτι με το λάδι του.Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
και αλατοπιπερώνουμε αφού δοκιμάσουμε.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή λευκό ρύζι….αλλά εγώ που το έφαγα με σαλάτα λάχανο-καρότο ..το βρήκα εξίσου νόστιμο!!!!
Εnjoy!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου