Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

The perfect home-made Mayonnaise

101_4069

Αφορμή για την σημερινή ανάρτηση, η επιθυμία μας για σαλάτα καρότο-λάχανο-μαγιονέζα.

Το λάχανο και το καρότο υπήρχαν, αλλά μαγιονέζα –σπανίως αγοράζω.

Όταν χρειαστώ, ανατρέχω στο βιβλίο του Gordon Ramsay-‘COOKING FOR FRIENDS’ , και φτιάχνω πολύ γρήγορα την υπέροχη αύτη μαγιονέζα!

Υλικά

2 αυγά

1 κουταλάκι μουστάρδα καλής ποιότητος

1 κουταλάκι ξύδι λευκό

2   1/2 περίπου κούπες ελαφρύ λάδι (χρησιμοποιώ καλαμποκέλαιο)

1 κουταλιά νερό

αλάτι και πιπέρι.

 

Βάζουμε στο μίξερ (χρησιμοποιώ για ευκολία το multi) τα αυγά ,την μουστάρδα,το ξύδι, το πιπέρι και το αλάτι.Τα χτυπάμε για ένα λεπτό να γίνει ένα παχύρευστο και κρεμώδες μίγμα.

Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά-σιγά  το λάδι  μέχρι να πήξη η μαγιονέζα. Στο τέλος προσθέτουμε και το νερό και χτυπάμε για μισό λεπτό.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε τάπερ, ή σε γυάλινο βάζο και διατηρούμε την μαγιονέζα στο ψυγείο για 3 μέρες.

 

Enjoy!!!

2 σχόλια:

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!

Blogger είπε...

popo miam miam!!!!!! kalo minaa!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ