Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΙΚ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΑΝΘΟΓΑΛΟ

Πριν 2 μέρες, στην βόλτα μου στην Λαϊκή, σταμάτησα στον πάγκο ενός Κρητικού παραγωγού τυριών ,και θαύμαζα τα προϊόντα του..
101_0037101_0038101_0039101_0040101_0041101_0042
Τα ήθελα ΟΛΑ!!!!!
Επέλεξα να αγοράσω φρέσκια μυζήθρα και Ανθόγαλο!!!!

Ξέρατε ότι το ανθόγαλο είναι η αντίστοιχη  smetana????. Είναι σαν γιαούρτι στραγγιστό  με την  γεύση του γιαουρτιού, απλά είναι λιγότερο ξινό
.
Είχα ακούσει για την  smetana ,που βρίσκει κάποιος στο μαγαζί με τα Ρώσικα προϊόντα, αλλά για μένα ήταν αδύνατον να προμηθευτώ, λόγω απόστασης….Νόμιζα ότι ήταν κάποιο είδος souer cream , μετά έμαθα ότι δεν είναι ακριβώς  souer cream,μέχρι που μία Ρωσίδα με ενημέρωσε ότι η smetana ..είναι ανθόγαλο!!!Δεν ξέρω σίγουρα αν αυτό είναι αλήθεια, μιας και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ  smetana, για να κάνω σύγκριση, για αυτό πολύ θα ήθελα την γνώμη σας αν ξέρετε να με διαφωτίσετε!!!!Θα μου πείτε τώρα, τι ζόρι τραβάω για την smetana??? Ε, να μην ξέρω κι εγώ
……
Εγώ πάντως σήμερα ,χρησιμοποίησα το ανθόγαλο,αντί της souer cream που είχε η original συνταγή ,για να δώ την διαφορά.
Ενα ωραίο κείκ, με ιδιαίτερη γεύση που πρωτοστατεί η κανέλα, και εγινε με την προσθήκη ανθόγαλου!
Υλικά
1 και 1/3 κούπα αλεύρι για ολες τις χρήσεις
6 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη, συν 1 κουταλιά
2 αυγά
1 1/2 κουταλάκι bakkin powder
κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κούπα ανθόγαλο
1 κούπα chocolate chips

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο , την μια κούπα ζάχαρη  και τα αυγά ,να αφρατέψη το μείγμα
Σε ενα αλλο μπόλ ανακατεύουμε τα στεγνα υλικά (εκτος απο τα chocolate chips) και τα ρίχνουμε σε 3 δόσεις στο μείγμα αυγών, με την βοήθεια μιας σπάτουλας (δεν χρησιμοποιούμε μίξερ σε αυτή την ανάμιξη ,θέλουμε ένα αφράτο μείγμα)
Τέλος ενσωματώνουμε και το ανθόγαλο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι αλευρωμένο- βουτυρωμένο,, σκορπάμε στην επιφάνεια τα chocolate chips και την μία κουταλιά ζάχαρη,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά!
101_0072101_0075101_0076
Το κέικ έγινε αφράτο, έχει ιδιαίτερη γεύση, και θα το απολαύσουμε στον απογευματινό μας καφέ με την φίλη μου ,πλέκοντας ..βελονάκι (μου παραδίδει εντατικά μαθήματα)!!

16 σχόλια:

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Ωραίο φαίνεται το γλυκό σου riri! Να περάσετε όμορφα στο καφεδάκι και θα δεις πως το βελονάκι είναι σαν το πασατέμπο - ξεκινάς και δεν μπορείς να σταματήσεις!!

ιρινι είπε...

μπλεγμένο κουβάρι,
Το ανιλήφτηκα ηδη!!!2-3 μέρες τώρα με ενα βελονάκι στο χέρι κυκλοφορώ!!!
Καλό απόγευμα!!!

lourdi lourdaki είπε...

ΡΙΡΗ ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ!..
ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Ε????
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΑΚΙ..
ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ ΤΟ ΒΕΛΟΝΑΚΙ!!!!!
ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!

manousina είπε...

Θα αρέσει στο αντράκι μου, που αγαπάει ότι έχει κανέλα!!!! Θα το φτιάξω για σνακ για την δουλειά

Ξανθή είπε...

Θα μάθω σύντομα για τη smetana και θα σου πω.
Καλό βράδυ.

Unknown είπε...

i foto me ta tyria mou arese riri mou!!gia ligo kritikia graviera den elega oxi!!kai ligo apo ola!!exeretika tyria!
ftiaxno tsai riri mou ela me ligo glykaki se perimeno!!!
kali eudomada sou euxome!!filia pola!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κέικ κανέλας με σοκολάτα????
Θα πρέπει να έγινε σούπερ ντούπερ!
Καλά να περάσετε με την φιλεναδίτσα σου!!

Εφη είπε...

Τέλειο μου ακούγεται...!!!!
Για τη σμετάνα δεν ξέρω να σου πω δυστυχώς.

thalassamov είπε...

Κόλλησα με τις φωτογραφίες των τυριών...κλαααααααααααααψ σνιιιιιιιιιιφ...πεθύμησα τυριά θαλάσσης...σνιφφφφ...

ώστε το ανθόγαλο είναι η σμετάνα!!!! Αν σου πω ότι ενώ έχω δοκιμάσει σμετάνα, δεν ήξερα ποιά ακριβώς η γεύση του ανθόγαλου; :))))))))))))Αν και στην Κύπρο υπάρχει παγωτό ανθόγαλα!

Το γλυκό σου φαίνεται τέλειο όμως θα το δοκιμάσω με κράμπερρις αντί για σοκολάτα και βουαλά ο λόγος:

Σμετάνα δοκίμασα ψάχνοντας αναρή (-ρικόττα κυπριακή δηλαδή) και αφού μια φίλη μου Ρωσσίδα, με έπεισε ότι ήταν το ίδιο τυρί! "Το τρώμε με μέλι και κανέλα όπως την αναρή σας!Το ίδιο θα είναι!!!"
Αμ δεεεεεεν! Πού η ουδέτερη γλύκα της αναρής σε αυτό το ξινό κατασκέυασμα; δεν της το είπα μα επειδή ήμουν έτοιμη να κλάψω, με αγνόησε, έβγαλε από το ψυγείο μαρλάδα κράμπερις που είχε φτιάξει η μαμά της, την ανακάτεψε με τη σμετάνα και το θαύμα της γεύσης έφερε και μεταμόρφωση στην σχέση μου με τη σμετάνα.

Δεν τραβάς ζόρι, αυθεντική μαγειρική περιέργεια είναι! Αυτή που γεννάει δημιουργία!
:))))))))))))))))))))))))))))))))

Vita είπε...

Σμετάνα δεν έχω δοκιμάσει και ήμουν περίεργη τι είναι αυτό το σκεύασμα. Σ΄ευχαριστώ για την πληροφορία. Ωραιότατο φαίνεται ΚΑΙ ΑΥΤΟ το κέικ

Maria B. είπε...

παίρνω κομματι απο το ωραίο σου γλυκάκι και φτιάχνω καφεδάκι για να το απολαύσω.

Πως πάει η εκμάθηση με το βελονάκι Ριρή??

φιλια πολλά

Penelope είπε...

Σ' αυτά τα ψυγεία με τα τυριά μπορεί να χαζεύω ώρα... Και άμα μιλάμε και για Κρητικά Τυριά, εκεί να δεις Ειρήνη μου!

Οσο για το κεκάκι κανέλας, αγαπημένη γεύση και άρωμα, αλλά χωρίς ανθόγαλο. Προσωπικά το κάνω κάποιες φορές με γιαούρτι.

Μarion, είπε...

Κι εγώ κολλάω ώρες ώρες με τα τυριά.. Εξαιρετική η επιλογή σου και το κεικ έγινε τέλειο.

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Θα πρέπει να έγινε πολύ νόστιμο το κέικ σου Ριρή!

για την σμερτάνα είχα ακούσει τι είναι σε τηλ.εκπομπή , δεν το εχω δοκιμάσει ποτό όμως ...

φιλιά :-)

Ανώνυμος είπε...

δεν την ξαναείδα αυτή την συνταγη
. Θα την δοκιμάσω και αυτήν αυτές τις μέρες

foteini είπε...

smetana ειναι ουσιαστικα κρεμα γαλακτος στην οποια εχουμε προσθεσει ειδικη για 'υτην την δουλεια μαγια (αυτην ψαχνω βασικα κ βρηκα το site σας ))) )κ στην τελικη γινεται ενα πολυ υγιεινο προιον.
Σε καποια ρωσσικα site λεγεται οτι μπορουμε να προσθεσουμε κ λιγο μαυρο ψωμι στην κρεμα γαλακτος ετσι ωστε να ξυνισει απο μονο του κ μετα να το αφαιρεσουμε αλλα δεν το εχω δοκιμασει.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ