Η κ. Ευαγγελία είναι μια “”συμμαθήτρια” από την σχολή ραπτικής burda. Κάθε φορά που είχαμε μάθημα μας έφερνε καλούδια. Μόλις τελειώναμε, χαρούμενες και ενθουσιασμένες οι ανερχόμενες donatella Versace , πέφταμε με τα μούτρα στα κουλουράκια… Αυτή είναι η συνταγή της, που είχε την καλοσύνη να μου παραχωρήσει, κι αν και έχω δοκιμάσει τού κόσμου τα λαδερά κουλουράκια, θεωρώ ότι αύτη είναι από τις καλύτερες.
ΥλικάΣημ.. Να πλάθονται σε μικρό μέγεθος!!
3 ποτήρια πολύ καλό ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
1 1/2 ποτήρι καβουρντισμένο σουσάμι
1/2 ποτήρι αλεσμένο καρύδι
1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 φακελάκι bakin powder
1 κιλό και κάτι.. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
σουσάμι για το τύλιγμα.
Σημ.. η μισή δόση , που συνήθως φτιάχνω, μας δίνει 3 λαμαρίνες φούρνου.
Καβουρντίζουμε το σουσάμι.
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα δουλεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν κολάει στα χέρια
Πλάθουμε μικρά κορδονάκια και τα κυλάμε στο σουσάμι.
Τα στρώνουμε στο ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180, για 18-20 λεπτά.
Καλή επιτυχία αν τα φτιάξετε!!
9 σχόλια:
Θα πάρω 2-3 κουλουράκια να συνοδεύσω το καφεδάκι μου καλό σκ
Kαλό Σ/Β και σε σένα mnousina !!!
Υπέροχα Ειρήνη!! Να είναι καλά η "συμμαθήτριά" σου κι εσύ που μας τα προσφέρατε!! Έχω να φτιάξωωωωω :))
Φιλιά
Καλό Σαββατοκύριακο
gvarvakis -θα χαρω πολύ να τα φτιάξης, επιμένω ειναι πολύ νόστιμα!!!
Καλό Σ/Κ α
Είναι και νηστήσιμα, θα τα φτιάξω για τη μαμά μου που όλο νηστεύει! Έχω και ένα μπουκάλι γλυκό κρασί ανοιγμένο, θα τα δοκιμάσω σίγουρα!
Καλό Σ/Κ Ριρή!
ότι πρέπει για το τσάι το απόγευμα
teleia teleia!!!! mporo na fao apeira omos!!!
Να υποθέσω ότι το καβουρδισμένο σουσάμι μπαίνει στη ζύμη;
Η συνταγή είναι πράγματι πάρα πολύ καλή. Τραγανά, ελαφρά και όχι πολύ γλυκά με το "έξτρα" του καβουρδισμένου σησαμιού... Θα τα ξανακάνω σίγουρα! Είχα κι εγώ αρχικά την απορία για το πού πάει το καβουρδισμένο σησάμι, αλλά εντάξει, εκ της εις άτοπον απαγωγής κατάλαβα ότι πρέπει να αναμιγνύεται στη ζύμη. Ευχαριστώ!
Δημοσίευση σχολίου