Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΔΕΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ κ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ

100_2631

Η κ. Ευαγγελία είναι μια “”συμμαθήτρια”  από την σχολή ραπτικής burda.  Κάθε φορά που είχαμε μάθημα μας έφερνε καλούδια. Μόλις τελειώναμε, χαρούμενες  και ενθουσιασμένες  οι  ανερχόμενες donatella  Versace , πέφταμε με τα μούτρα στα κουλουράκια… Αυτή είναι η συνταγή της, που είχε την καλοσύνη  να μου παραχωρήσει, κι αν και έχω δοκιμάσει τού κόσμου τα λαδερά κουλουράκια, θεωρώ ότι αύτη είναι από τις καλύτερες.
Υλικά
3 ποτήρια πολύ καλό ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
1 1/2 ποτήρι  καβουρντισμένο σουσάμι
1/2 ποτήρι αλεσμένο καρύδι
1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 φακελάκι bakin powder
1 κιλό και κάτι.. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
σουσάμι για  το τύλιγμα.

Σημ.. η μισή δόση , που συνήθως φτιάχνω, μας δίνει 3 λαμαρίνες φούρνου.

Καβουρντίζουμε το σουσάμι.
Σε μία μεγάλη  λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα δουλεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν κολάει στα χέρια
100_2627100_2628
Πλάθουμε μικρά κορδονάκια και τα κυλάμε στο σουσάμι.
Τα στρώνουμε στο ταψί
100_2629100_2630
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180, για 18-20 λεπτά.
100_2632
Σημ.. Να πλάθονται σε μικρό μέγεθος!!
Καλή επιτυχία αν τα φτιάξετε!!

9 σχόλια:

manousina είπε...

Θα πάρω 2-3 κουλουράκια να συνοδεύσω το καφεδάκι μου καλό σκ

RIRI είπε...

Kαλό Σ/Β και σε σένα mnousina !!!

gvarvakis είπε...

Υπέροχα Ειρήνη!! Να είναι καλά η "συμμαθήτριά" σου κι εσύ που μας τα προσφέρατε!! Έχω να φτιάξωωωωω :))
Φιλιά
Καλό Σαββατοκύριακο

RIRI είπε...

gvarvakis -θα χαρω πολύ να τα φτιάξης, επιμένω ειναι πολύ νόστιμα!!!
Καλό Σ/Κ α

big mama είπε...

Είναι και νηστήσιμα, θα τα φτιάξω για τη μαμά μου που όλο νηστεύει! Έχω και ένα μπουκάλι γλυκό κρασί ανοιγμένο, θα τα δοκιμάσω σίγουρα!
Καλό Σ/Κ Ριρή!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

ότι πρέπει για το τσάι το απόγευμα

donkey and the carrot είπε...

teleia teleia!!!! mporo na fao apeira omos!!!

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω ότι το καβουρδισμένο σουσάμι μπαίνει στη ζύμη;

Ανώνυμος είπε...

Η συνταγή είναι πράγματι πάρα πολύ καλή. Τραγανά, ελαφρά και όχι πολύ γλυκά με το "έξτρα" του καβουρδισμένου σησαμιού... Θα τα ξανακάνω σίγουρα! Είχα κι εγώ αρχικά την απορία για το πού πάει το καβουρδισμένο σησάμι, αλλά εντάξει, εκ της εις άτοπον απαγωγής κατάλαβα ότι πρέπει να αναμιγνύεται στη ζύμη. Ευχαριστώ!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ