3/4 κούπας βούτυρο
2 κούπες. ΄ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια βανίλια υγρή
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι1 1/2 κούπα ξινόγαλο
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
1 1/2 κούπα μπανάνες λιωμένες
1/2 κούπα φουντούκια ή καρύδια κοπανισμένα
Λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ 24-26 εκ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 135 βαθμούς
Λιώνουμε τις μπανάνες, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά , την βανίλια και τέλος το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το ξινόγαλο. Στο τέλος προσθέτουμε και τα φουντούκια.
Ρίχνουμε το μείγμα στην αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 135 για 1 1/2 -2 ώρες.( Θα τσεκάρομαι με οδοντογλυφίδα ). Με το που βγαίνει από τον φούρνο , μπαίνει στην κατάψυξη για 40 λεπτά. Μετά το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου .
Σημ.
Συνταγές για κέικ μπανάνα\ς έχω αρκετές στο τετράδιο μου.Ανεβάζω σήμερα αυτή την εκδοχή ,που έχω βρει στο http://www.survivingoz.com/2008/12/best-banana-cake-ever.html διότι μου έκανε εντύπωση ένα τρικ που χρησιμοποιεί , για να έχουμε ένα ζουμερό κέικ. Πραγματικά, είναι πεντανόστιμο και ζουμερό και οφείλεται στο οτι το ψήσιμο γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία, και μόλις βγή από τον φούρνο μπαίνει για 40 λεπτά στην κατάψυξη!!.Είχα μεγάλη περιέργεια να δω το αποτέλεσμα της τεχνικής αυτής, και πράγματι η Liza -έχει δίκιο. Το αργό ψήσιμο, η χαμηλή θερμοκρασία και η τοποθέτηση του στην κατάψυξη ενισχύουν στο να μην στεγνώσει ,, το κάνουν αφράτο και υγρό.
2 σχόλια:
Μ' αρέσεις Ριρή, διότι πάντα δημοσιεύεις ασυνηθιστες συνταγές!!!
Mαίρη, σε ευχαριστω, ειναι επειδή μ' αρέσει να πειραματίζομαι και να μαθαίνω νέα πράγματα!!!
Καλό Βράδυ
Δημοσίευση σχολίου