Παρ΄ολο που η προσθήκη της μαγιονέζας σε ορισμένες συνταγές είναι απαραίτητη, για ένα νόστιμο αποτέλεσμα, οι περισσότεροι από μας την αποφεύγουμε ,φοβούμενοι (δικαιολογημένα ) την προσθήκη ωμού αυγού, τα λιπαρά κτ.λ.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι όλα επιτρέπονται με μέτρο, στα πλαίσια του να μην επιβαρύνουμε την υγεία μας και την υγεία αυτών που ταΐζουμε. Μπορούμε να απολαμβάνουμε και την μαγιονέζα που και πού , καί μάλιστα να την παρασκευάζουμε μόνοι μας γνωρίζοντας αν μη τι άλλο την ποιότητα του αυγού που χρησιμοποιούμε.. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφύγω ένα πιάτο, που περιέχει μαγιονέζα.,
βρισκόμενη σε ένα εστιατόριο π.χ. .
Στο σπίτι όμως , όταν χρειαστεί την φτιάχνω μόνη μου, την διατηρώ στο ψυγείο για τρεις μέρες και σας δίνω την συνταγή της μαγιονέζας που φτιάχνω , δοσμένη από ένα φίλο μου chef, τον Γιάννη, που πολλές φορές έχει μοιραστεί τα μυστικά της κουζίνας του μαζί μου..
΄
Οι ποσότητες των υλικών αν τις ακολουθήσετε ακριβώς δίνουν μια μαγιονέζα που δεν χρειάζεται ούτε να σφίξη, ούτε να αραιώσει. Είναι πολλή νόστιμη και σας την συνιστώ..
70 γρ γιαούρτι (πλήρες ή light)
1αυγ'ο φρέσκο (εγώ χρησιμοποιώ βιολογικό)
400 ml ελαφρύ λάδι (καλαμποκέλαιο)
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ξύδι
αλάτι
Βάζω στο multi όλα τα υλικά -εκτός από το λάδι - και τα χτυπώ να αναμιχθούν.
Προσθέτω το λάδι ( σε 3 δόσεις) χτυπώντας πάντα για να πήξη η μαγιονέζα,.
Δοκιμάζω αν είναι καλή στο αλάτι, την βάζω σε γυάλινο δοχείο, και την διατηρώ στο ψυγείο, όχι πάνω από τρεις μέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου